Μαύρισε ξανά την ψυχή των πυρόπληκτων

Μαύρισε ξανά την ψυχή των πυρόπληκτων30.11.2018Πρόσωπα

Γκάφα Τσίπρα το «μάθημα σπατάλης» σε κατοίκους που έχασαν τα πάντα στο Μάτι

Σε γκάφα ολκής που αγγίζει τον κυνισμό υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Μάτι, έχοντας μάλιστα απέναντί του ως συνομιλητές ανθρώπους που δοκιμάστηκαν σκληρά από την καταστροφική

πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός, στον διάλογο με κατοίκους που τραβήχτηκε από κινητό και χθες έκανε τον γύρο του ίντερνετ, στην προσπάθειά του να εξηγήσει ότι πρωτεύει να δημιουργηθούν υποδομές στην ανατολική Αττική και όχι να δοθεί εφάπαξ επιδοματική βοήθεια, απευθυνόμενος σε πυρόπληκτη γυναίκα που είδε την περιουσία της να χάνεται, ακούγεται καθαρά να λέει: «Και να έπαιρνες 2.000 ευρώ, έτσι ως... Δεν θα γινόταν τίποτα. Θα τα 'χανες αυτά τα χρήματα, θα τα σκόρπαγες, θα τα σπατάλαγες».

Η παραπάνω αποστροφή προκάλεσε, όπως ήταν λογικό, γενική παγωμάρα. Επιπλέον, νωρίτερα είχε γίνει αποδέκτης παραπόνων από ορισμένους κατοίκους, οι οποίοι του είπαν ότι δεν έχουν ακόμη λάβει την οικονομική ενίσχυση για τις καταστροφές που υπέστησαν.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας γύρισε την κουβέντα στη δημιουργία νοσοκομείου στην ανατολική Αττική, την κατασκευή του οποίου θα συγχρηματοδοτήσει η κυπριακή κυβέρνηση, θεωρώντας ότι θα είναι ένα έργο κρίσιμο για την ευρύτερη περιοχή. Πρότεινε μάλιστα το νέο νοσοκομείο να κατασκευαστεί σε χώρους στο Νταού Πεντέλης, ώστε να βρίσκεται κοντά σε όλους τους δήμους της ανατολικής Αττικής.

Η συγκεκριμένη φράση σκίασε την επίσκεψή του και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους πυροπλήκτους, με συνέπεια το ολιγόλεπτο βίντεο να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ως διαμαρτυρία και να προκαλέσει σωρεία αρνητικών σχολίων. Κατά ειρωνική σύμπτωση την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας θέλει να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που τάσσεται υπέρ όσων πληθυσμιακών ομάδων χρήζουν της κρατικής βοηθείας...

Keywords
Τυχαία Θέματα