«Η κυβέρνηση ψεύδεται και για το δικό της Μνημόνιο»!

«Η κυβέρνηση ψεύδεται και για το δικό της Μνημόνιο»!20.08.2018Πρόσωπα

Πυρά Ν.Δ. για την επιτροπεία και τις δεσμεύσεις των επόμενων ετών

Να αποδομήσει εκ των προτέρων τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την έξοδο από τα Μνημόνια επιχειρεί η Ν.Δ., με κορυφαία στελέχη της να βγαίνουν στην πρώτη γραμμή και να εγκαλούν το Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.

Την άποψη ότι η κυβέρνηση ψεύδεται ακόμη μια φορά όταν διακηρύσσει ότι «τελειώνει το τρίτο, το δικό της, Μνημόνιο» εκφράζει ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης,

σημειώνοντας: «Πράγματι, στις 20 Αυγούστου τελειώνει το τρίτο δανειακό πρόγραμμα, τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, αλλά δεν τελειώνει, αντίθετα συνεχίζεται, το Μνημόνιο. Και συνεχίζεται με αυστηρή εποπτεία και δεσμεύσεις για πλεονάσματα 3,5%, για νέα μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, για νέες περικοπές συντάξεων και νέα μείωση του αφορολογήτου.

Το λέει τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο “συμπληρωματικό Μνημόνιο” που έστειλε τον περασμένο Μάιο στο Eurogroup όσο και η κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο που ψήφισε λίγο αργότερα». Τη θέση ότι «η έξοδος από το Μνημόνιο δεν είναι καθαρή, διότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. είναι βαριές και πολύχρονες, πολύ πιο ασφυκτικές από αυτές των άλλων κρατών-μελών που βγήκαν από τα μνημόνια» διατυπώνει ο «γαλάζιος» τομεάρχης Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, επικρίνοντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι «όχι μόνο ιδεολογικά δεν πιστεύει στη μείωση των φόρων, αλλά και αιθεροβατεί, υποστηρίζοντας ότι η φορολογία των πολιτών δεν είναι υψηλή». Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη υπογραμμίζει την ανάγκη να διεξαχθούν άμεσα εθνικές εκλογές και να προχωρήσει η Ελλάδα χωρίς πισωγυρίσματα, ενώ ο Μάκης Βορίδης χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη της ελληνικής Ιστορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα