«Διαταγές» για πειθαρχία στις μεταρρυθμίσεις από Ρέγκλινγκ και Μοσκοβισί

«Διαταγές» για πειθαρχία στις μεταρρυθμίσεις από Ρέγκλινγκ και Μοσκοβισί20.08.2018Άρθρα

Μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην αθετήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έστειλε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό λε Μερ σε δηλώσεις του με αφορμή την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου.

«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα για το μέλλον είναι σαφείς, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων»

ξεκαθάρισε ο κ. Λε Μερ και πρόσθεσε ότι «πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων» και πως ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι αυτό θα γίνει.

Για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, που διέψευσε τις «σκοτεινές προφητείες των προφητών της καταστροφής», έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο τόνισε ότι «η Ελλάδα θα αναμετρήσει τώρα την αξιοπιστία των πολιτικών της με τις χρηματοπιστωτικές αγορές» και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο να προσαρμόζει τις πολιτικές της στις προτιμήσεις του ελληνικού λαού».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί (φωτό) ότι η περίοδος λιτότητας έχει λήξει (!), αλλά δεν έχει έρθει το τέλος των μεταρρυθμίσεων. Τουλάχιστον αναγνώρισε ότι «η πραγματικότητα παραμένει δύσκολη» στη χώρα μας!
Υπογράμμισε δε ότι «η Κομισιόν θα διασφαλίσει την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, παραμένοντας όμως σύμμαχος της Ελλάδας».

Από 86 έως 200 δισ. ευρώ υπολόγισε ξανά ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ το κόστος του πρώτου εξαμήνου του 2015. Εκτίμησε, πάντως, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο «υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζεται και να ανοίγει», κάτι που, όπως ο ίδιος ανέφερε, περιμένει να συμβεί διότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «μεταρρυθμιστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα