Η κακοκαιρία φταίει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία

Η κακοκαιρία φταίει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία03.01.2019Ειδήσεις

Η κακοκαιρία φαίνεται ότι ήταν η αιτία που προκάλεσε χθες το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία και συγκεκριμένα επάνω στη γέφυρα που συνδέει τα δύο μεγαλύτερα νησιά της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και άλλοι 16 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η Banedanmark, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και τον έλεγχο της κυκλοφορίας του σιδηροδρομικού δικτύου, όλα συνέβησαν όταν επάνω στην επιβατική αμαξοστοιχία που κινούνταν με κατεύθυνση την Κοπεγχάγη,

εξαιτίας πιθανόν των σφοδρών ανέμων που έπνεαν, έπεσαν αντικείμενα και μουσαμάδες που σκέπαζαν βαγόνια άλλης, εμπορικής αμαξοστοιχίας. Η επιβατική αμαξοστοιχία μετέφερε 131 επιβάτες και τρεις σιδηροδρομικούς υπαλλήλους.

«Ακούστηκε ένας πολύ πολύ ισχυρός θόρυβος και στη συνέχεια το τρένο σταμάτησε» δήλωσε στο δίκτυο TV2 αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μαζί με την κόρη του βρισκόταν ανάμεσα στους 131 επιβαίνοντες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Από την πρώτη στιγμή τόσο οι δυνάμεις της αστυνομίας όσο και οι ομάδες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών, αν και η σφοδρή καταιγίδα σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους αρχικά εμπόδισαν την πρόσβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα