Ολα μπάχαλο! Αλβανοί απέδρασαν σαν... κύριοι από τις Φυλακές Κορυδαλλού

Ολα μπάχαλο! Αλβανοί απέδρασαν σαν... κύριοι από τις Φυλακές Κορυδαλλού03.01.2019Αστυνομικά

Τους πήραν χαμπάρι έπειτα από πολλές ώρες • Υπ. Δικαιοσύνης: Η πρώτη απόδραση επί ΣΥΡΙΖΑ!

Κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων κατάφεραν να δραπετεύσουν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς από τις Φυλακές Κορυδαλλού δύο επικίνδυνοι Αλβανοί κρατούμενοι. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει... καπνός μόλις το πρωί της Τετάρτης, με πολλές

ώρες καθυστέρηση!

Εντελώς ανενόχλητοι, οι δύο προσωρινά κρατούμενοι είχαν λιμάρει τα κάγκελα στο παράθυρο του κελιού τους και είχαν καταρριχηθεί από τον ύψους τριών μέτρων τοίχο στην εξωτερική πλευρά των φυλακών, χωρίς να τους δει κάποιος από τις κάμερες ή τους πυργίσκους των φρουρών! Και ενώ τα μέσα ενημέρωσης βούιζαν από το πρωί για την απόδραση, στις φυλακές... πετούσαν αετό, κάνοντας έρευνες στα κελιά της Δ' Πτέρυγας, απ' όπου δραπέτευσαν οι δύο Αλβανοί.

Τα υλικά

Το μόνο στοιχείο που κατάφεραν να βρουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και το οποίο παρέδωσαν στους αστυνομικούς είναι τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι δραπέτες. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα έκλεβαν σταδιακά από τα μαγειρεία των φυλακών, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Οι δραπέτες είναι ο Ελβις Πέππα και ο Λεονάρντο Πέππα, οι οποίοι δεν έχουν συγγενική σχέση. Ο πρώτος είχε συλληφθεί το 2017 στην Κέρκυρα για ληστείες και κλοπές κατ' εξακολούθηση, ενώ ο δεύτερος είχε συλληφθεί το ίδιο έτος στην Αθήνα, επίσης για ληστείες και κλοπές. Οι δύο νεαροί Αλβανοί κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν μεταλλικό γάντζο, τον οποίο έριξαν στα συρματοπλέγματα του τοίχου των φυλακών από την πλευρά της οδού Αρίσταρχου.

Με ιμάντες που είχαν δέσει στην άκρη του κατάφεραν να αναρριχηθούν στην κορυφή του μαντρότοιχου, που έχει ύψος έξι μέτρων, από την εσωτερική πλευρά των φυλακών, να περάσουν στη διπλανή ΣΤ' Πτέρυγα, να κόψουν το αγκαθωτό συρματόπλεγμα με κάποιο εργαλείο και να πηδήξουν στο γρασίδι, στην εξωτερική πλευρά του τοίχου, από ύψος τριών μέτρων. Και όλα αυτά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, και ενώ τα κελιά είχαν κλειδώσει για τον βραδινό ύπνο!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ήχησε το βραδινό σήμα για τον εγκλεισμό των κρατουμένων στα κελιά τους, οι δύο δραπέτες είτε κατάφεραν να κρυφτούν σε κάποιο σημείο του προαυλίου ξεφεύγοντας από το οπτικό πεδίο των φρουρών είτε κατάφεραν να λιμάρουν τα κάγκελα στο κελί τους.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατάφεραν να περάσουν από τη Δ' στην ΣΤ' Πτέρυγα και μάλιστα παραβιάζοντας την εσωτερική μεταλλική πόρτα. Από εκεί πέρασαν στη «νεκρή ζώνη» και στη συνέχεια στον εσωτερικό περίβολο των φυλακών, και συγκεκριμένα στη μάντρα που εφάπτεται με την οδό Αριστάρχου.

Στη συνέχεια έριξαν τον γάντζο με τους ιμάντες και διέφυγαν από την οδό Εκτορος χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί.

----

Υπ. Δικαιοσύνης: Η πρώτη απόδραση επί ΣΥΡΙΖΑ!

Με την παράθεση... στατιστικών στοιχείων των αποδράσεων που έχουν γίνει προ διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης να δικαιολογήσει την απόδραση των δύο Αλβανών κρατουμένων. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, που αναδίδει έντονα άρωμα προεκλογικής περιόδου, «από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες “Κασσάνδρες”, η σημερινή (2/1/2019) απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη». Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 2013 είχαν σημειωθεί 12 αποδράσεις και έξι το 2011, ενώ από το 2015 έως χθες δεν υπήρξε παρά μόνο μία απόπειρα, που αποτράπηκε, το 2017. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρμόδιοι είχαν δώσει ρητές εντολές στα καταστήματα κράτησης της χώρας (στις 11, 19 και 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» για το χρονικό διάστημα των εορτών προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες.

Οι... ρητές εντολές, πάντως, δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τους δύο νεαρούς ληστές να βρουν διέξοδο από το κελί τους και να «εγκαινιάσουν» το νέο έτος αποκαλύπτοντας τα ελλιπή μέτρα φύλαξης στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι κρατούμενοι κατόρθωσαν να δραπετεύσουν διατάχθηκαν έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και πειθαρχική έρευνα από εισαγγελικό λειτουργό, «προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται».

Keywords
Τυχαία Θέματα