«Γάτος» βρήκε τον απαγωγέα

«Γάτος» βρήκε τον απαγωγέα26.09.2018Αστυνομικά

Ελεύθερα τα δύο 11χρονα Ελληνόπουλα στην Κύπρο, χάρη στην παρατηρητικότητα ενός πολίτη, που εντόπισε τον δράστη

Aίσιο τέλος είχε το θρίλερ της απαγωγής των δύο ανήλικων μαθητών με καταγωγή από την Ελλάδα, που εκτυλίχθηκε χθες στη Λάρνακα της Κύπρου. Η Αστυνομία, χάρη στην παρατηρητικότητα ενός πολίτη, κατάφερε να φτάσει πολύ γρήγορα στα

ίχνη του 35χρονου δράστη, ο οποίος άρπαξε τον 11χρονο Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον συνομήλικό του Φίλιππο Σταματάκη μέσα από το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη ήταν τα λύτρα, ωστόσο οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 35χρονος μπήκε χθες λίγο μετά τις 7.30 το πρωί στην αυλή του σχολείου, προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, και πλησίασε πέντε μαθητές, προφασιζόμενος πως είναι εκπαιδευτικός. Ο απαγωγέας τούς ζήτησε να τον βοηθήσουν προκειμένου να μεταφέρει ορισμένα βιβλία από το αυτοκίνητό του μέσα στις αίθουσες. Δύο εξ αυτών τον ακολούθησαν.

Οταν έγινε η καταμέτρηση των μαθητών, διαπιστώθηκε ότι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης απουσίαζαν από την τάξη τους. Τότε σήμανε γενικός συναγερμός, με τις Αρχές να αρχίζουν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των μαθητών, στις οποίες συμμετείχε και ελικόπτερο της Αστυνομίας.
Μόλις γνωστοποιήθηκε η εξαφάνιση των εντεκάχρονων, κάτοικος της περιοχής τηλεφώνησε στην Αστυνομία και είπε πως ένας γείτονας, που διαμένει σε πολυκατοικία πίσω από το σχολείο, έχει τα χαρακτηριστικά του δράστη, έτσι όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα, μέσα από τις περιγραφές των μαρτύρων.

Η πληροφορία αποδείχθηκε σωστή. Ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν στις 3 το μεσημέρι από τους αστυνομικούς μέσα σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου. Οι μαθητές απομακρύνθηκαν, ενώ ο 35χρονος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε. Τρομαγμένα και αφυδατωμένα από την περιπέτειά τους, τα αγόρια, που είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.

Μετά την επιτυχή εξεύρεση των δύο παιδιών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, έδωσε συγχαρητήρια στην Αστυνομία Κύπρου και «σε όλες τις Αρχές της Δημοκρατίας για την τιτάνια επιχείρηση αλλά και σε όλους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων».

Αλλαζε τις πινακίδες στο Ι.Χ. του

Ο 35χρονος δράστης δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων, διέμενε στο διαμέρισμα με τον αδελφό του και τον τελευταίο μήνα άλλαζε συνεχώς τις πινακίδες στο αυτοκίνητό του!
Στο μεταξύ, κυπριακά μέσα μετέδωσαν ότι ο απαγωγέας και οι δύο μαθητές εντοπίστηκαν ναρκωμένοι, κάτι το οποίο διέψευσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα