Τέλος Ιουνίου ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική αξιολόγηση στο Δημόσιο

14:39 3/5/2018 - Πηγή: Dimosio

Για την ηλεκτρονική αξιολπογηση στο Δημόσιο αλλά και την άμεση προσφυγή στις κάλπες μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ.

Η κα Γεροβασίλη κατέστησε σαφές ότι «αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία όπως έχει πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι ο μόνος που νομιμοποιεί κυβερνήσεις».

Σχετικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, που

για πρώτη φορά θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, η αρμόδια υπουργός ανέφερε ότι θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί φωτογραφικών διατάξεων στις προκηρύξεις για την επιλογή γενικών γραμματέων και διευθυντών των υπουργείων, η κ. Γεροβασίλη εξήγησε ότι την ευθύνη της προκήρυξης των θέσεων αυτών δεν την έχει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αλλά ξεχωριστά το κάθε υπουργείο, το οποίο στέλνει το αίτημά του στο ΑΣΕΠ. Η ανεξάρτητη Αρχή διενεργεί τον έλεγχο για τη νομιμότητα της προκήρυξης και εν συνεχεία τον έλεγχο των δικαιολογητικών και ακολουθούν οι συνεντεύξεις που πραγματοποιεί επιτροπή που αποτελείται από τρία μέλη του ΑΣΕΠ και από εκπροσώπους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των κοινωνικών εταίρων, της ΑΔΕΔΥ κ.λπ.. «Είναι μια διαδικασία πλήρως αντικειμενική, διάφανη και σε εξέλιξη» τόνισε η ίδια και σημείωσε ότι η διαδικασία αυτή «σηματοδοτεί την αποκομματικοποίηση του κράτους, στις ισχυρά κομματικές θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων».

Keywords
Τυχαία Θέματα