Τσίπρας: "Η Λήμνος φέρει ξεχωριστό ιστορικό φορτίο"

Μια από τις πιο όμορφες αλλά και ιστορικές γωνιές της πατρίδας μας, χαρακτήρισε τη Λήμνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στην ιστορία του νησιού.

«Η Λήμνος φέρει ξεχωριστό ιστορικό φορτίο, μέσα στην πορεία των χρόνων. Από κάθε άποψη και σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις», Διότι πρόκειται για ένα τόπο ζωντανό και δημιουργικό από τη νεολιθική εποχή -όπως άλλωστε μαρτυρά η Πολιόχνη και η Μύρινα-, την περίοδο των Πελασγών, φθάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή». είπε

ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν άλλωστε -πέραν από τους ιστορικούς- ότι εδώ έγινε το αποφασιστικό βήμα για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ, το 1918, στον Μούδρο υπογράφηκε η ανακωχή των δυνάμεων της Αντάντ με την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πολλοί περισσότεροι όμως γνωρίζουν ότι η Λήμνος, έγινε ένας από τους πρώτους φιλόξενους τόπους υποδοχής των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Και φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι λίγα μίλια παραδίπλα, βρίσκεται ο Άη Στράτης, ένας τόπος μαρτυρίου και ζωντανό μνημείο για την ελευθερίας και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα