Για το αύριο του δικηγόρου

Για το αύριο του δικηγόρου04.12.2017Άρθρα

Οι τρεις προτεραιότητες για να γυρίσει σελίδα ο ΔΣΑ

Από τον
Δημήτρη Αναστασόπουλο

Στον πρώτο γύρο των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών χιλιάδες δικηγόροι επέλεξαν την ανανέωση για τη μεγάλη αλλαγή. Επέλεξαν να με ψηφίσουν, γυρνώντας την πλάτη στο παλιό και το φθαρμένο. Εμπιστεύτηκαν ένα νέο ήθος και μια νέα νοοτροπία, στηρίζοντας τις προγραμματικές θέσεις μας. Στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που

λαμβάνουν χώρα σήμερα και αύριο, δεν πρέπει να μείνει ημιτελές αυτό που όλοι εμείς μαζί αρχίσαμε. Ηλθε η ώρα να πούμε οριστικά «αντίο» σε όσα μας πληγώνουν. Ηλθε η ώρα να νιώσουμε αισιοδοξία και προοπτική για το αύριο τού δικηγόρου.


Από την Τρίτη κιόλας, την επόμενη ημέρα των εκλογών δηλαδή, οι βασικές προτεραιότητές μας είναι οι ακόλουθες τρεις.
Πρώτη προτεραιότητά μας αποτελεί η σημαντική βελτίωση του φορολογικού και ασφαλιστικού καθεστώτος μας. Οι σχετικές επιβαρύνσεις τσακίζουν τον δικηγόρο ολοένα και περισσότερο, δείχνοντάς του την έξοδο από το λειτούργημα. Πάγια θέση μας είναι η συνολική φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση του δικηγόρου να μην υπερβαίνει το 40%, όταν σήμερα, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπερβαίνει το 80%. Μπορούμε να γίνει πράξη μέσω ευρύτατων συμμαχιών με άλλους επιστημονικούς φορείς και συντονισμένη δράση.

Δεύτερη προτεραιότητά μας αποτελεί η άμεση βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Οι απαξιωτικές εικόνες που επικρατούν στα δικαστήριά μας και ενίοτε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών είναι ανεπίτρεπτες. Προσβάλλουν τον δικηγόρο, αλλά και τον πολίτη. Με στοχευμένες, σταδιακές επεμβάσεις μπορεί να υπάρξει σημαντική αλλαγή σε μικρό χρόνο. Δεν μιλάμε για φαραωνικά έργα. Μιλάμε για λογικές παρεμβάσεις που από αδιαφορία και αδράνεια δεν έγιναν έως σήμερα. Την ίδια στόχευση έχουμε και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Τρίτη προτεραιότητά μας είναι η καθολική μεταβολή στάσης και νοοτροπίας του συλλόγου μας. Ο κυνισμός, ο οχαδερφισμός, η ηττοπάθεια και η αποθέωση του «εγώ» θα εκλείψουν. Το ίδιο ισχύει και για τις επαναλαμβανόμενες αποχές, το δήθεν υπερόπλο της απελθούσας διοίκησης, που εκτέλεσε τον μαχόμενο δικηγόρο αντί να τον βοηθήσει. Αντίθετα, εμείς λέμε «ναι» στην εκπόνηση και την προβολή εμπεριστατωμένων προτάσεων, στη συντονισμένη δράση με άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, στις διαρκείς πρωτοβουλίες, στη δημιουργική μαχητικότητα, στην αυτοπεποίθηση, στην αισιοδοξία.

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το δίλημμα είναι ένα και είναι σαφές. Θέλουμε να συνεχίσουν να διοικούν τον σύλλογο αυτοί που το έκαναν τα τελευταία περίπου 25 χρόνια ή θέλουμε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό; Είμαστε ευχαριστημένοι με τα πεπραγμένα του συλλόγου μας μέχρι σήμερα ή πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε πορεία; Σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου για να γυρίσουμε, επιτέλους, όλοι εμείς, μαζί, σελίδα!

* Υποψήφιος πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Keywords
Τυχαία Θέματα