Για τα μάτια των Τούρκων το πλιάτσικο του Ράμα!

Για τα μάτια των Τούρκων το πλιάτσικο του Ράμα!20.12.2018Παρασκήνιο

Καταγγελίες Χειμαρριωτών για την κλοπή της γης τους από τους Αλβανούς

Αθρόα ήταν η προσέλευση του κοινού στην εκδήλωση της Ενωσης Χειμαρριωτών «Η Χειμάρρα», η οποία έγινε σε αίθουσα στο κέντρο των Αθηνών και είχε σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων για τις εξελίξεις στο περιουσιακό ζήτημα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης, ο οποίος είπε ότι στις 21 Νοεμβρίου βγήκε μια απόφαση από το

υπουργικό συμβούλιο της αλβανικής κυβέρνησης, βάσει της οποίας τεράστιες παραλιακές εκτάσεις ιδιοκτησίας των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας κρατικοποιούνται. Με την απόφαση αυτή 1.400 στρέμματα παραθαλάσσια στον Δήμο Χειμάρρας εγγράφονται στο υποθηκοφυλακείο ως ιδιοκτησία του αλβανικού κράτους και παραχωρούνται στο υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να δοθούν σε επενδυτές για στρατηγική ανάπτυξη.

Ο κ. Μπελέρης επισήμανε: «Αναφορές στον αλβανικό Τύπο θέλουν αρκετούς από τους επενδυτές που θα πάρουν τη γη των Χειμαρριωτών να είναι Τούρκοι φίλοι του Ράμα. Τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας φοβούνται ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες και θα φέρουν ξένο πληθυσμό στην περιοχή, για να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση της πόλεως».

Επίσης, σχολιάστηκε ότι υπάρχουν υποψίες πως αυτό γίνεται για λόγους ξεπλύματος μαύρου και βρόμικου χρήματος (εμπόριο ναρκωτικών, λευκής σαρκός κ.λπ.). Ολα έχουν βασικό στόχο τον ξεριζωμό και των λιγοστών Ελλήνων που έχουν μείνει εκεί, την απογύμνωση από οικονομικούς πόρους και τον εξαναγκασμό σε αποχώρηση από την πατρώα γη.

Ο κ. Μπελέρης δήλωσε: «Ο Ελληνισμός (πολιτικός κόσμος, πολίτες, ομογένεια) πρέπει να ενωθεί και να αξιώσει με δυναμικό τρόπο την απόσυρση της απόφασης του Ράμα και, αν δεν συμμορφωθεί, η Αλβανία να αντιμετωπίσει σύσσωμο το έθνος μας, το οποίο έχει τον τρόπο να επιβάλλει τη θέλησή του».

Παν. Λιάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα