Αλλοιώνει το κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αλλοιώνει το κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ! 20.12.2018ΣΥΡΙΖΑ

Προσλαμβάνουν 15.000 εκπαιδευτικούς καταργώντας (ουσιαστικά) το ΑΣΕΠ

Αλλάζουν ξαφνικά τα κριτήρια των διορισμών για να βάλουν στο Δημόσιο «δικά τους παιδιά»

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΟΛΕΜΑΤΑ

Η Θέση μας: Kάποιος υψώνει επιτέλους φωνή

Διαβάστε επίσης:

►Ευάγγελος Αποστολάκης: Τούρκοι, μην τολμήσετε, θα σας ισοπεδώσουμε!►Ρώσος πρέσβης: Λήξαν το θέμα των απελάσεων, μας ενδιαφέρουν οι επενδύσεις►Με ευρύτατη πλειοψηφία ο διορισμός της Θάνου!►Σκέφτονται και
πρόταση μομφής κατά του Βούτση►Ο Ν. Βλαχάκος, εκλεκτός της Ν.Δ. για τον Πειραιά►Μισόλογα με τις διορθώσεις στην εισφορά αλληλεγγύης!►Bράβευση για γέλια του Τζορτζ Σόρος από τους «Financial Times»►Ελληνες (!) θεράπευσαν τη λευχαιμία με κολλύριο

«Μας μένουν στεγαστικό επίδομα και κατώτατος»

Νέες υποσχέσεις στο υπουργικό συμβούλιο από τον πρωθυπουργό

Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και πρέπει να επιταχύνουμε το κυβερνητικό έργο και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, με ορίζοντα εννεαμήνου, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019» υποστήριξε ο Aλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, απαντώντας έτσι και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον Μάιο ή τον Μάρτιο. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Πάνος Καμμένος, που επισκέφθηκε στρατιωτικά φυλάκια στη Ρω, στη Στρογγύλη και τη Μεγίστη.

Ο πρωθυπουργός, με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού, έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, θέτοντας παράλληλα τους στόχους της επόμενης χρονιάς με άξονα την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων. «Υλοποιήσαμε μεγάλο μέρος των δεσμεύσεων της ΔΕΘ» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση απέτρεψε μειώσεις συντάξεων και ψήφισε τον πρώτο επεκτατικό Προϋπολογισμό ύστερα από δέκα χρόνια.

Νόμος Κατσέλη

Σε αυτή την κατεύθυνση, το υπουργικό αποφάσισε ότι, αν χρειαστεί, θα δοθεί μικρή δίμηνη παράταση των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη, ενώ, όπως είπε ο πρωθυπουργός, προετοιμάζεται νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι μένει ακόμα να ψηφιστεί το στεγαστικό επίδομα ύψους 410.000.000 ευρώ και να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για τον κατώτατο μισθό. Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι θα τελεσφορήσει η συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με τον εκκλησιαστικό χώρο.

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του σημείωσε ότι, με βάση την ήδη θεσμοθετημένη δίχρονη πρόσβαση όλων των παιδιών 4-6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο, εκκινεί η λειτουργία του θεσμού από τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020 σε 300 δήμους.
Εντύπωση προκάλεσε η «μυστικοπάθεια» που κυριάρχησε στη συνεδρίαση, καθώς δεν μπήκαν στην αίθουσα τηλεοπτικές κάμερες, ενώ και οι υπουργοί απέφυγαν τις δηλώσεις μετά τη λήξη της.

Διορισμοί στην Παιδεία με «κατάργηση» ΑΣΕΠ και πολλά μαγειρέματα

Με πρωτοφανή «μαγειρέματα» στα αξιοκρατικά κριτήρια των προσλήψεων εκπαιδευτικών ενέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο την κυβερνητική εξαγγελία για μαζικές προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας. Το σύστημα που παρουσίασε χθες στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει στην προμετωπίδα του το κλασικό ΑΣΕΠ, αλλά πρακτικά χρησιμοποιεί μόνο ως περιτύλιγμα τα κριτήρια απόλυτης αξιοκρατίας των γραπτών διαγωνισμών, βάζοντας από το παράθυρο ως κριτήρια διορισμού την προϋπηρεσία σε ίδιο ποσοστό 50% με τα ακαδημαϊκά προσόντα, ενώ εξόφθαλμα αναξιοκρατικοί φαντάζουν οι κοινωνικοί λόγοι που θα προσμετρώνται κατά το άλλο 50% για τα μόρια.

Στελέχη των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά απέναντι στις εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν έναν συγκαλυμμένο εκλογικό «εκβιασμό»: Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνουν οι διορισμοί έτσι όπως προγραμματίζουμε, κλείνοντας ψηφοθηρικά το μάτι στις στρατιές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που βλέπουν να έρχεται πιο κοντά με αυτό το σύστημα ο πολυπόθητος διορισμός.

Το σύστημα για τις προσλήψεις που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο έχει τρεις άξονες υλοποίησης: ΑΣΕΠ με σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων, ενιαίο σύστημα μοριοδότησης, όπου θα υπάρχει αναγνώριση της προϋπηρεσίας αναπληρωτών, ακαδημαϊκά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα, η προϋπηρεσία θα έχει ως πλαφόν μοριοδότησης τους 120 μήνες. Επίσης, θα λαμβάνονται υπόψη επιστημονικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά κ.ά.) και κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία κ.ά.). Βέβαια, ο πίνακας θα αναπροσαρμόζεται (για παράδειγμα, ένας υποψήφιος μπορεί στην πορεία να αποκτήσει μεταπτυχιακό και να πάρει επιπλέον μόρια).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας, για τις 4.500 μόνιμες θέσεις στην εκπαίδευση το 2019 αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον από 35.000 έως 38.000 άτομα. Για τις επόμενες 10.500 θέσεις οι υποψήφιοι θα είναι 100.000-105.000.
Σήμερα το πρωί, δηλαδή κατόπιν εορτής, ο Κώστας Γαβρόγλου θα συναντηθεί με τα προεδρεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για να τους ανακοινώσει την ειλημμένη κυβερνητική απόφαση. Η συνάντηση θα γίνει στη Βουλή και όχι στο υπουργείο Παιδείας - μάλλον για ευνόητους λόγους, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

«Πράσινες» και «κόκκινες» σχολές

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οπως είπε χθες στη Βουλή ο Κώστας Γαβρόγλου, στο νέο σύστημα θα υπάρχουν σχολές που θα «κοκκινίζουν» ή θα «πρασινίζουν» στο μηχανογραφικό. Στις σχολές με «κόκκινο» η εισαγωγή θα γίνεται με το κλασικό σύστημα των πανελλαδικών, αφού τα συγκεκριμένα τμήματα συγκεντρώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον των υποψηφίων. Στις υπόλοιπες σχολές ανάβει πράσινο φως για την ένταξη των υποψηφίων ανάλογα με τον βαθμό του εθνικού απολυτηρίου.

Keywords
συριζα, αλέξης τσίπρας, υπουργείο παιδείας, φορα, επιδομα, τσιπρας, καμμενος, ΔΕΘ, νέα, υπουργοι, ΑΣΕΠ, δοε, ολμε, βουλη, απεργια, πανελλαδικες 2012, φως, διορισμος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αποστολακης γιωργος, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, απεργια ταξι, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, απεργια 26 σεπτεμβριου, ογα επιδοματα, αλέξης τσίπρας, το θεμα, δοε, δουλεια, θεμα, μηχανογραφικο, ολμε, σχολες, υπουργείο παιδείας, φως, αισιοδοξια, αναπηρια, αξονες, αφορμη, γινει, γινεται, δημοσιο, δηλωσεις, δοθει, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, ερχεται, ετων, ιδιο, καμερες, κυβερνηση, λειτουργια, λευχαιμια, ληξη, ματι, μηνες, μορια, νηπιαγωγειο, προσληψεις, πρωι, συγκεκριμενα, σορος, φορα, γελια, ιδιαιτερα, υπουργειο, κωστας, μπροστα, θεσεις
Τυχαία Θέματα