Γ. Παπανδρέου: ο... 13ος θεός του Ολύμπου!

Γ. Παπανδρέου: ο... 13ος θεός του Ολύμπου!13.07.2018Πρόσωπα

Ορειβατική ανάβαση με γκλίτσα στο μυθικό βουνό

Στον κόσμο του εξακολουθεί να βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, χωρίς τύψεις για όσα δεινά έφερε στον τόπο με τη διακυβέρνησή του και σαν να μη συμβαίνει τίποτα, με κάθε ευκαιρία «δραπετεύει» από το κλεινόν άστυ για να... ξεκουραστεί.

Η

τελευταία εκδρομή του έλαβε χώρα στα Καλύβια Ελασσόνας και συνδυάστηκε με ορειβατική ανάβαση στον Ολυμπο από τη θεσσαλική πλευρά, μια διαδρομή που επιλέγεται από πολλούς πεζοπόρους επειδή είναι συντομότερη και πιο εύκολη.

Κρατώντας μια παραδοσιακή γκλίτσα σαν βοσκός και βγάζοντας χαμογελαστός φωτογραφίες με κατοίκους της περιοχής, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ευδιάθετος και περπάτησε από το καταφύγιο Χρηστάκη σε αρκετές κορυφές του μυθικού βουνού.

Τον συνόδευε, μεταξύ άλλων, και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησής του Φίλιππος Σαχινίδης, με τον οποίο συνέφαγε, απολαμβάνοντας μοναδικά τοπικά εδέσματα και ειδικά την μπομπότα!

Ο κ. Παπανδρέου δεν χάνει κάθε ευκαιρία που του δίνεται για τέτοιου είδους εξορμήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ πρόσφατα βρέθηκε και στη Ρόδο, με αφορμή το Συμπόσιο της Σύμης. Πού και πού, πάντως, προβαίνει και σε πολιτικές παρεμβάσεις, όπως αυτή που έκανε μέσω συνέντευξής του σε καθημερινή εφημερίδα, ζητώντας τη συνεργασία των «προοδευτικών δυνάμεων» της χώρας. Αυτή, όπως λέει, είναι «πέρα από αναγκαία, εγγύηση για μια βιώσιμη πορεία από την οποία έχουν ανάγκη οι Ελληνες και η χώρα».

Κάποιοι ωστόσο εκτιμούν ότι είναι καλύτερα ο πρώην πρωθυπουργός να πηγαίνει εκδρομές παρά να παρεμβαίνει πολιτικά, όπως έκανε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τασσόμενος υπέρ της χρήσης του όρου «Μακεδονία» και λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα θέμα που τώρα περισσότερο από ποτέ είναι προς το συμφέρον μας να λυθεί, με μια λύση βιώσιμη και αμοιβαία αποδεκτή».

Ο κ. Παπανδρέου, θέλοντας και λίγο δήθεν να... ισορροπήσει, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διαπραγματεύεται μόνη της» και υποστήριξε ότι η συμφωνία την οποία συνυπέγραψαν οι δύο χώρες θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη, αν είχαν ενωθεί οι δυνάμεις όλων...

Keywords
Τυχαία Θέματα