Γ. Ορφανός: Στόχος μου να κάνω ξανά την πόλη μας πρωταγωνίστρια στον αθλητισμό

Γ. Ορφανός: Στόχος μου να κάνω ξανά την πόλη μας πρωταγωνίστρια στον αθλητισμό22.04.2019Πρόσωπα

Μεγάλο και στιβαρό πρόγραμμα για τον αθλητισμό και την ανάπτυξή του έχει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανός, ο οποίος στοχεύει να ξανακάνει τη Θεσσαλονίκη μια πόλη που βγάζει ταλέντα, πρωταγωνίστρια στον χώρο του αθλητισμού

Ο κ. Ορφανός τονίζει ακόμα ότι θα διεκδικήσει και θα δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη

δράσεις μαζικού αθλητισμού, σε συνεργασία με τα σχολεία, και θα ενισχύσει πρωτοβουλίες εθελοντών.

Σημειώνει ότι προτεραιότητά του είναι η υποστήριξη και η ενίσχυση της αθλητικής τουριστικής ανάπτυξης, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την προβολή της Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη είναι συνυφασμένη με τον αθλητισμό. Μια πόλη που “γεννάει” ταλέντα κατά κύματα σε όλα τα αθλήματα, τα οποία διακρίθηκαν σε αγώνες υψηλών προδιαγραφών, όπως Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και Μεσογειακοί Αγώνες, χαρίζοντας δόξα και φήμη στην Ελλάδα μας. Ανάλογες διακρίσεις υψηλού επιπέδου πέτυχαν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης σε πολλά αθλήματα, αποδεικνύοντας ότι με σωστή οργάνωση τα καταφέρνουμε παντού. Εχω διατελέσει υφυπουργός Αθλητισμού και με τους περισσότερους από τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης έχω ήδη συνεργαστεί. Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουμε και στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Θα ενημερώνομαι από τους συλλόγους, θα αξιολογώ τα προβλήματα και θα δίνω λύσεις που θα ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα της πόλης. Στόχος του συνδυασμού μας είναι να ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια στον χώρο του αθλητισμού» τονίζει ο κ. Ορφανός.

Στον τομέα του μαζικού αθλητισμού προτείνει την ενδυνάμωση του Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή, το ΣΕΓΑΣ και την προσέλκυση συμμετοχής μεγάλων αθλητών. Ακόμα ανακοίνωσε τις «ολυμπιακές μέρες», καθώς το 2020 είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Μεγάλοι Ελληνες αθλητές και από τα 33 ολυμπιακά αθλήματα θα διδάξουν το άθλημά τους σε παιδιά πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στόχος είναι η καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας, αλλά και του ολυμπιακού πνεύματος. Επίσης, θα θεσμοθετήσει τον ποδηλατικό γύρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο την καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας, ενώ θα δώσει ώθηση στην όλο και περισσότερη χρήση του ποδηλάτου. Οι αθλητές γίνονται εκατοντάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα συμμετάσχει και η Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα