Επιχείρηση-σκούπα για τους μετανάστες που κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα

Επιχείρηση-σκούπα για τους μετανάστες που κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα22.04.2019Ρεπορτάζ

Το Σάββατο το μεσημέρι αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι δεκάδες μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν...

...οι οποίοι είχαν... κατασκηνώσει στην καρδιά της πρωτεύουσας από το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των υπό κατάληψη κτιρίων στη... Μονμάρτρη της Αθήνας, τα Εξάρχεια. Οι μετανάστες, οι οποίοι διέμεναν στα υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια, μεταφέρθηκαν σε δομές της Αττικής,

ενώ το απόγευμα του Σαββάτου άδειασε η πλατεία Συντάγματος από τις σκηνές που είχαν στήσει.

Είχε προηγηθεί κάλεσμα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους περίπου 60 μετανάστες να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των ελληνικών Αρχών και να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου κλιμάκιο διαπραγματευτών ήρθε σε συμφωνία με τους μετανάστες, που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία.

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος» σχολίασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, αφήνοντας τη Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας: «Επιτέλους, το δίδυμο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του».

Keywords
Τυχαία Θέματα