Κύπρος: Λοχαγός serial killer σκότωνε αλλοδαπές γυναίκες

Κύπρος: Λοχαγός serial killer σκότωνε αλλοδαπές γυναίκες22.04.2019Αστυνομικά

Ομολόγησε ότι στραγγάλισε δύο Φιλιππινέζες και μία εξάχρονη!

Βγαλμένο από την πιο αρρωστημένη ταινία τρόμου είναι το φρικιαστικό έγκλημα με πρωταγωνιστή έναν 35χρονο Ελληνοκύπριο λοχαγό της Εθνικής Φρουράς. Ο δράστης, ο οποίος «ψάρευε» αλλοδαπές γυναίκες μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Badoo χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Ορέστης 35», ομολόγησε πως σκότωσε

δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες, την 38χρονη Marry Rose και την 28χρονη ομοεθνή της Arian Palanas Lozano, ύστερα από σεξουαλικές επαφές που είχε μαζί τους.

Ομως, η κατάθεση του δράστη δεν σταμάτησε εδώ, καθώς, όπως παραδέχθηκε, δολοφόνησε και την 6χρονη κόρη της 38χρονης. Το πιο σοκαριστικό απ' όλα είναι ότι ο κατά συρροήν δολοφόνος ανέβαζε στο facebook φωτογραφίες από τα μέρη όπου πετούσε τα πτώματα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Κυριακή, όταν βρέθηκε τυχαία από τουρίστες η σορός της Mary Rose Tiburcio στο φρεάτιο του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό. Σύμφωνα με την κυπριακή έκδοση της «Καθημερινής», «η γυναίκα, μαζί με την 6χρονη κόρη της, Sierra, είχαν δηλωθεί ως εξαφανισμένα πρόσωπα τον περασμένο Μάιο». Υστερα από εκτεταμένες έρευνες, οι άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν στα ίχνη του 35χρονου λοχαγού, ο οποίος και ομολόγησε τη δολοφονία της 38χρονης και της κόρης της. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι στραγγάλισε στο σπίτι του την άτυχη γυναίκα που βρέθηκε τυχαία στο φρεάτιο και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στη λίμνη Μεμί, στο φράγμα Ξυλιατού, όπου έριξε το άψυχο κορμάκι της 6χρονης, το οποίο είχε τυλίξει σε σεντόνι και είχε δέσει με πέτρες. Οι αστυνομικοί άκουσαν με φρίκη τον 35χρονο μακελάρη να ομολογεί κυνικά πως, όταν υποχώρησαν οι πέτρες, ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερα τις πέτρες και το έριξε πάλι στο νερό. Αμέσως, οι Αρχές ξεκίνησαν εντατικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί και δεύτερο πτώμα στο φρεάτιο του Μιτσερού. Μάλιστα, η άτυχη γυναίκα, η οποία βρέθηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης, ήταν γυμνή και δεμένη χειροπόδαρα, με τον ίδιο τρόπο που είχαν δεθεί και τα άκρα της 38χρονης ομοεθνούς της.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί, καθώς δεν έχει διενεργηθεί ακόμη η νεκροτομή. Σύμφωνα με όσα επικαλέστηκε αστυνομική πηγή στον «Πολίτη», θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι υπάρχουν κι άλλα πτώματα σε σημεία του φρεατίου που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη. Οι Αρχές έχουν οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα από τις υποβρύχιες κάμερες, οι οποίες «έπιασαν» τουλάχιστον έναν περίεργο όγκο μέσα στο νερό και υπάρχει φόβος ότι πρόκειται για ανθρώπινο σώμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης, ενώ χθες, Πάσχα των καθολικών, οικιακές βοηθοί και εργαζόμενες σε άλλους κλάδους από τις Φιλιππίνες προσευχήθηκαν στην καθολική εκκλησία της Λευκωσίας και στη συνέχεια έκαναν σιωπηρή εκδήλωση μνήμης για τις δύο γυναίκες που βρέθηκαν δολοφονημένες στο μεταλλείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα