Φαρμάκι από Ζωή και Σακοράφα κατά Τσίπρα

Φαρμάκι από Ζωή και Σακοράφα κατά Τσίπρα10.07.2018Πρόσωπα

Χαρακτηρίζουν «πολιτικό ζόμπι» τον ΣΥΡΙΖΑ και «επικίνδυνο» τον πρωθυπουργό

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Σοφία Σακοράφα, οι οποίες αποχώρησαν νωρίς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεσπάθωσαν κατά του Αλέξη Τσίπρα

χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του!

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σε άρθρο της στον «Guardian» χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό ζόμπι» και κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι πρόδωσε το «γενναίο “όχι” του ελληνικού λαού».

Σε εξίσου υψηλούς τόνους η νυν ανεξάρτητη ευρωβουλευτής (και προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ) Σοφία Σακοράφα άσκησε δριμύτατη κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό, κάνοντας παράλληλα την αυτοκριτική της για το γεγονός ότι δεν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Σε συνέντευξή της στο ThePressProject, η κυρία Σακοράφα, με αφορμή τη φράση του Αλ. Τσίπρα «δεν ξέραμε, τώρα μάθαμε», τονίζει: «Εάν πραγματικά δεν ήξερες, ήσουν απόλυτα επικίνδυνος και ακριβώς γι’ αυτό θα έπρεπε να το έχουμε αντιληφθεί όλοι εμείς», συμπληρώνοντας πως δεν κατάλαβε ποτέ το μήνυμα του δημοψηφίσματος.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει «καταστροφική» τη «συνθηκολόγηση στην τρόικα», προσθέτοντας πως η αποκαλούμενη αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα έκανε ό,τι μπορούσε για να αποδείξει πως μπορεί να εφαρμόσει τη λιτότητα καλύτερα από τους προκατόχους της.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας καταφέρεται κατά του πρωθυπουργού για τους «ολιγάρχες των ΜΜΕ», λέγοντας πως σήμερα οι παλιοί ολιγάρχες εξακολουθούν να ελέγχουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Αποδοκιμάζει, δε, τους χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά θέματα, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «κανίς της Ουάσινγκτον», αναφερόμενη στη συμφωνία για τα F-16, στους επαίνους στον Ντόναλντ Τραμπ, στη σύσφιγξη των σχέσεων με το Ισραήλ και στη συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, καθώς και στην άρση του βέτο της Ελλάδας στο Σκοπιανό.

Και καταλήγει στο άρθρο της: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το αριστερό κόμμα που ισχυρίζεται πως είναι. Εχει γίνει ένα πολιτικό ζόμπι, συντρίβοντας κάθε προοδευτική αξία καθώς υπνοβατεί προς την εκλογική του ήττα. Η απομάκρυνσή του από την εξουσία είναι το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φαρμάκι, Ζωή, Σακοράφα, Τσίπρα,farmaki, zoi, sakorafa, tsipra