Εξετάζουν σύνδεση του Αυστραλού με τη μεταφορά κόκας από το Εκουαδόρ

Εξετάζουν σύνδεση του Αυστραλού με τη μεταφορά κόκας από το Εκουαδόρ05.03.2019Αστυνομικά

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών εκτελέστηκαν στα νότια προάστια δύο συμβόλαια θανάτου με θύματα δύο Αυστραλούς.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται αν η μαφιόζικη απόπειρα δολοφονίας του 56χρονου Αυστραλού Αμάντ Τζέι Μαλκούν, πρώην αρχηγού της εγκληματικής συμμορίας μοτοσικλετιστών Comanchero, την περασμένη Παρασκευή σχετίζεται με τη δολοφονία

του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον περασμένο Οκτώβριο έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Στο τραπέζι των ερευνών έχει πέσει και η εξάρθρωση της μεγάλης σπείρας που μετέφερε με ιστιοφόρο στην Αυστραλία τουλάχιστον μισό τόνο κοκαΐνη από το Εκουαδόρ, τον περασμένο Νοέμβριο. Οι δυο Ελληνες -ο γιος γνωστής αστρολόγου και ένας γνωστός έμπορος αυτοκινήτων- και ο Αλβανός συνεργός τους δεν είχαν σχέση με την Αυστραλία, ωστόσο τα στέκια τους ήταν στη Γλυφάδα. Την ίδια περιοχή είχε επιλέξει και ο Αυστραλολιβανέζος Αμάντ Τζέι Μαλκούν για να κατοικεί με την οικογένειά του, ίσως για να ξεφύγει από το πρόσφατο αιματηρό παρελθόν του στη μακρινή ήπειρο.

Το βασικό ερώτημα αφορά το πώς ο γιος της αστρολόγου και οι συνεργοί του είχαν βρει την «άκρη», για να στείλουν τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Αυστραλία. Ετσι, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο υποθέσεις να συνδέονται.

Ο Αμάντ Τζέι Μαλκούν, που έχει τραυματιστεί στα πόδια και τα χέρια, φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς σε μια πρώτη συζήτηση ότι κανείς δεν τον είχε ενοχλήσει και κανέναν δεν είχε ενοχλήσει στην Ελλάδα. Στην ερώτηση των αστυνομικών για το πώς βρέθηκε στην Ελλάδα, ο 56χρονος απάντησε ότι είχε εγκατασταθεί στη χώρα πριν από περίπου δυόμισι χρόνια ως απεσταλμένος μιας διεθνούς εταιρίας με έδρα το Ντουμπάι, ως σύμβουλος του επιχειρηματία.

Keywords
Τυχαία Θέματα