Εβρος: Συνέλαβαν για κατασκοπία στον Εβρο αρχιλοχία και Βρετανό

Εβρος: Συνέλαβαν για κατασκοπία στον Εβρο αρχιλοχία και Βρετανό22.01.2019Ρεπορτάζ

Μέλος ΜΚΟ ο αλλοδαπός, που μαζί με τον Ελληνα φωτογράφιζε «περάσματα»

Στη σύλληψη ενός 29χρονου Ελληνα στρατιωτικού κι ενός 25χρονου Βρετανού, μέλους μη κυβερνητικής οργάνωσης

για τους πρόσφυγες, προέβη το μεσημέρι της Κυριακής η Αστυνομία του Εβρου.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από στρατιωτική περίπολο της Ταξιαρχίας Ρίμινι, που ελέγχει την περιοχή της Ορεστιάδας, της Νέας Βύσσας, των Καστανεών και του Τριγώνου, τραβούσαν παράνομα φωτογραφίες εντός Ζώνης Ασφαλείας Προκαλύψεως (ΖΑΠ).

Οταν ο 29χρονος αρχιλοχίας, ο οποίος υπηρετεί σε μονάδα της Αεροπορίας Στρατού στον νομό Ημαθίας, και το στέλεχος της μη κυβερνητικής οργάνωσης από τη Βρετανία ρωτήθηκαν από άνδρες της περιπόλου τι δουλειά έχουν στην περιοχή, εκείνοι φέρεται ότι ισχυρίστηκαν πως επισκέφθηκαν το σημείο στο πλαίσιο της τουριστικής εξόρμησής τους.

Ωστόσο, ο έλεγχος που έγινε από τους αστυνομικούς στη φωτογραφική μηχανή η οποία βρέθηκε στην κατοχή τους τούς έβγαλε... ψεύτες, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν είχαν τραβήξει εικόνες με τοπία, αλλά περάσματα από τα οποία περνούν παράτυποι μετανάστες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς και ναρκοπέδια στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον έλεγχο των αστυνομικών, οι δύο άνδρες υποστήριξαν πως έψαχναν περιοχές όπου θα μπορούσαν να στηθούν νέα κέντρα κράτησης προκειμένου να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Χθες το πρωί ο 29χρονος στρατιωτικός και ο 25χρονος Βρετανός οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Ορεστιάδας, η οποία τους άσκησε δίωξη για κατασκοπία και παράβαση μυστικών Πολιτείας. Στη συνέχεια, ζήτησαν προθεσμία 48 ωρών από τον ανακριτή για να απολογηθούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπαξιωματικός ανέβηκε στον Εβρο χωρίς να πάρει άδεια από τη μονάδα του, ενώ πηγές λένε ότι είχε πάρει διήμερη άδεια για το Σαββατοκύριακο.

Keywords
Τυχαία Θέματα