Ετσι έβγαλε έξω τα λεφτά του ο Καραβέλας της Siemens!

Ετσι έβγαλε έξω τα λεφτά του ο Καραβέλας της Siemens!31.01.2018Πρόσωπα

Φως στο σκάνδαλο με τον ΟΤΕ προσπαθεί να ρίξει το Τριμελές Εφετείο. Τι κατέθεσε μάρτυρας-κλειδί για τον κατηγορούμενο

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες «άδειασαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του φυγόδικου πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα το 2008, αμέσως μόλις ο εισαγγελέας ενημέρωσε τις τράπεζες

ότι θα δεσμεύσει τα χρήματά του, επιχείρησε να ρίξει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την πολύκροτη υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ Siemens και ΟΤΕ.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε η Κατερίνα Μαρμαρά, στέλεχος της τράπεζας HSBC στην Ελλάδα, η οποία διαχειριζόταν τους επίμαχους λογαριασμούς, ενώ, όπως είπε, διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Καραβέλα. Η μάρτυρας χαρακτήρισε τον άλλοτε επικεφαλής του τμήματος τηλεπικοινωνιών της εταιρίας «εξαίρετο τραπεζικό πελάτη» ο οποίος, εκμεταλλευόμενος τον νόμο Αλογοσκούφη, επαναπάτρισε το 2004 περίπου 7.000.000 ευρώ, ορίζοντας ως συνδικαιούχους τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Ημερομηνίες ορόσημο για την οικογένεια Καραβέλα στάθηκαν η 14η και η 15η Μαΐου 2008, όταν όλοι οι λογαριασμοί έκλεισαν και τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε άλλες τράπεζες στο όνομα της συζύγου του, για να φτάσουν τελικά, σύμφωνα με την εισαγγελέα, στην Ουρουγουάη.

Η μάρτυρας εξήγησε πως ο Χρήστος Καραβέλας απέσυρε τα χρήματά του όταν η τράπεζα αρνήθηκε να του δώσει περίπου 100.000 ευρώ μετρητά, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα πως ενδεχομένως μετά την εισαγγελική εντολή η HSBC θέλησε «να διώξει τον πελάτη». «Οπως φαίνεται εδώ, δεν “έδιωξε” τον πελάτη αλλά τον διευκόλυνε να πάρει τα χρήματα αλλού» παρατήρησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Χθες ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, τα ημερολόγια της οποίας αμφισβητήθηκαν από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου στην υπόθεση Θόδωρου Τσουκάτου. Ο συνήγορος υπεράσπισης του άλλοτε «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενος τα ημερολόγια του εντολέα του, υποστήριξε πως οι συναντήσεις των δύο ανδρών μέσα σε τρία χρόνια ήταν συνολικά εννέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα