Ετοιμος για συμμαχίες ο (γραμματέας) Σκουρλέτης

Ετοιμος για συμμαχίες ο (γραμματέας) Σκουρλέτης29.08.2018Πρόσωπα

Υπέρ ανοιγμάτων και συμμαχιών με «όμορους» πολιτικά χώρους, αλλά στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, τάχθηκε ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Στην πρώτη συνέντευξή του μετά την εκλογή του τόνισε την ανάγκη για νέα κοινά μέτωπα και κοινωνικά αλλά και πολιτικά, που θα πρέπει να τεθούν σε «στέρεη» προγραμματική βάση, με τον αντίστοιχο πολιτικό

προσανατολισμό, όπως είπε.
Οσο για το ποιοι είναι αυτοί οι χώροι, δήλωσε ότι «δεν ξέρω αν μπορούμε να τους ορίσουμε όπως παλιά, βάζοντας ετικέτες, όπως της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας».

Ισχυρίστηκε πάντως ότι και αυτοί οι χώροι βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης και μετάλλαξης, αφού, όπως δήλωσε, μεγάλα κομμάτια τους κοιτάζουν «είτε από εδώ είτε από εκεί». «Θα επανακαθορίσουμε και θα προσεγγίσουμε και τις μέχρι τώρα συμμαχίες μας. Είναι μια φυσιολογικοποίηση της πολιτικής ζωής» υποστήριξε. Την ίδια ώρα μίλησε για «λυσσαλέα» και «ισοπεδωτική κριτική» από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Σε αυτή την κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να αρκεστεί να «απαντά στο ίδιο ύφος», αλλά είναι ανάγκη να αποκριθεί «με θετικό τρόπο στα προβλήματα της συγκυρίας» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Εξαπέλυσε δε διμέτωπη κριτική και προς τη Ν.Δ. και προς το Κίνημα Αλλαγής, για το οποίο υποστήριξε ότι, τουλάχιστον σε προγραμματικό επίπεδο, «κινείται σε μια δορυφορική τροχιά έναντι της Ν.Δ.». Εκτίμησε τέλος ότι η τελευταία χρονιά διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η περίοδος όπου θα φανούν τα αποτελέσματα όσων κατάφερε η κυβέρνηση παράλληλα με το μνημονιακό πρόγραμμα, καθώς, όπως είπε, «θα δρέψουμε τους καρπούς μιας συστηματικής δουλειάς σε πάρα πολλούς τομείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα