Ο Πάνος τής άνοιξε την πόρτα!

Ο Πάνος τής άνοιξε την πόρτα!29.08.2018Πρόσωπα

Ραντεβού Καμμένου με Παπακώστα λίγες ώρες πριν από την υπουργοποίησή της

Την πόρτα για τη συμμετοχή της Κατερίνας Παπακώστα στον νέο κυβερνητικό σχηματισμό άνοιξε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε τετ α τετ με την ανεξάρτητη βουλευτή λίγες μόλις ώρες πριν από την ανακοίνωση

του ανασχηματισμού και της υπουργοποίησής της.

Μετά τη συνάντηση των δύο στο γραφείο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή, που σηματοδότησε την ένταξη της επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) στο υπουργικό συμβούλιο, αμφότεροι ανέφεραν ότι αρχίζει η συζήτηση για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ των ΑΝ.ΕΛ. και της ΝΕΟ, ανταποκρινόμενοι, όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπακώστα, «στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τη χώρα στη μεταμνημονιακή περίοδο». Στις δηλώσεις τους μάλιστα επισήμαναν τις κοινές ιδεολογικές καταβολές τους και την κοινή κομματική πορεία τους στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Πάνος Καμμένος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, μιλώντας για μετάλλαξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σε ένα νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό μόρφωμα» που απαρτίζεται από «υβριστές του Καραμανλή».
«Ξεκινήσαμε μία διαδικασία διαλόγου για να φτάσουμε σε μία προγραμματική σύγκλιση» τόνισε, προσθέτοντας πως «με την Κατερίνα Παπακώστα -ασχέτως τι θα γίνει στο μέλλον- μας ενώνει ένα κοινό παρελθόν, οι αρχές και οι αξίες που υπηρετήσαμε με απόλυτη πίστη και συνέπεια. Εμείς δεν αλλάξαμε, οι άλλοι άλλαξαν» είπε, «δείχνοντας» τη «γαλάζια» παράταξη.

Για τη σύγκλιση

Η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, από την άλλη, δήλωσε πως η συνάντηση έγινε με σκοπό τη διερεύνηση μιας προγραμματικής σύγκλισης που έχει στόχο την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος «δίχως αστερίσκους και δίχως υποσημειώσεις».

Πάντως, η διαφαινόμενη συνεργασία των δύο δεν αποτέλεσε έκπληξη, αφού το πολιτικό φλερτ τους έχει αρχίσει ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η κυρία Παπακώστα είχε υπερασπιστεί με θέρμη τον κ. Καμμένο στη Βουλή έπειτα από καβγά που είχε με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη. Λίγες μόλις ώρες μετά ακολούθησε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή της βουλευτού.

Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο, αφού είχε προηγηθεί συνομιλία τους τον Απρίλιο στο Πεντάγωνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα