«Εσβησε» η πένα του Κυριάκου Διακογιάννη

«Εσβησε» η πένα του Κυριάκου Διακογιάννη22.08.2018Ρεπορτάζ

Απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 92 ετών ο Κυριάκος Διακογιάννης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην αθλητής.

Ο Διακογιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ νονός του ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στα νεανικά του χρόνια διακρίθηκε ως αθλητής και υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας στίβου και πρωταθλητής Ελλάδος

στο πένταθλο το 1947 και στο δέκαθλο το 1948.

Το 1949 εξορίστηκε στη Μακρόνησο και το 1951 μετανάστευσε στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή της Σορβόνης και εξέδωσε την εφημερίδα «Πατρίς», που έγινε σημείο αναφοράς για την εκεί ελληνική ομογένεια.

Η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε το μετάλλιο Τεχνών, Επιστημών και Γραμμάτων το 1961 και δύο χρόνια αργότερα το μετάλλιο Κοινωνικής Αγωγής. Εγινε, κυρίως, γνωστός στα χρόνια της επταετίας, αρχικά στους Ελληνες του εξωτερικού και αργότερα και στο εσωτερικό της Ελλάδας, με το βιβλίο

«Στην Κόλαση της ΚΥΠ». Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας ο Κυριάκος Διακογιάννης εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα, όπου εξέδωσε το βιβλίο «Σκυλάνθρωποι». Για 17 χρόνια, από το 1980 ως το 1997, υπήρξε αρθρογράφος της εφημερίδας «Αυριανή».
Η κηδεία του Κυριάκου Διακογιάννη θα τελεστεί αύριο στις 2 το μεσημέρι από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα