Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Πάτρα, Σητεία και Ηλεία

Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Πάτρα, Σητεία και Ηλεία22.08.2018Περιφέρεια

Μάχη με τις φλόγες έδωσε για ακόμη μία ημέρα χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία...

...καθώς πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Ανω Καστρίτσι Πατρών, όπως και στη Σητεία της Κρήτης, ενώ υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες για να τεθεί υπό

έλεγχο η φωτιά που μαινόταν κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα Ηλείας από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 17.30 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Ανω Καστρίτσι Πατρών, χωρίς να απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Αμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής και έτσι σε λιγότερο από μία ώρα η φωτιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Παράλληλα, νωρίς το μεσημέρι φωτιά ξέσπασε σε προαύλιο εργοστασίου ανακύκλωσης χαρτιού στη Σητεία της Κρήτης, η οποία έκαιγε ανακυκλώσιμα υλικά, παλέτες και ξύλα, για την οποία κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Την ίδια στιγμή, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες το βράδυ της Δευτέρας, σε ύφεση ήταν χθες το πρωί η φωτιά στη Δαφνιώτισσα Ηλείας, ενώ στο σημείο παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις. Εν τω μεταξύ, η πυρκαγιά στην περιοχή Ανάληψη της Ηλείας είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο επίσης χθες το πρωί.

Σημειώνεται ότι τη διερεύνηση των αιτίων που προκάλεσαν τις πυρκαγιές στην Ηλεία ζήτησε χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με επιστολή του στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο. Οπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, οι φωτιές έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα