Εσβησαν την ένδειξη «Ε.E.» από τα νέα βρετανικά διαβατήρια

Εσβησαν την ένδειξη «Ε.E.» από τα νέα βρετανικά διαβατήρια 08.04.2019Ειδήσεις

Με το χάσμα να παραμένει αγεφύρωτο μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών σχετικά με το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε να εκδίδει νέα διαβατήρια, χωρίς την ένδειξη «Ευρωπαϊκή Eνωση»

«Διαβατήρια σκούρου κόκκινου χρώματος, χωρίς τις λέξεις “Ευρωπαϊκή Eνωση'' στο εξώφυλλο, τέθηκαν σε κυκλοφορία στις 30 Μαρτίου» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σε ανακοίνωσή

της το Σάββατο, διευκρινίζοντας πως τα διαβατήρια με την ένδειξη της Ε.Ε. «θα εξακολουθήσουν να εκδίδονται για σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διατεθούν τα αποθέματα». Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία ή η απουσία της ένδειξης δεν επηρεάζει τη δυνατότητα του κατόχου του διαβατηρίου να ταξιδέψει.

Την ίδια ώρα, η Τερέζα Μέι, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τη στήριξη του Εργατικού Κόμματος, που διαμαρτύρεται ότι δεν βλέπει «πραγματικές αλλαγές» στη στάση της κυβέρνησης, φέρεται ότι σχεδιάζει να κατοχυρώσει νομοθετικά μια τελωνειακή συμφωνία με την Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσίευμα των «Sunday Times». «Με βάση το νέο σχέδιο, η πρωθυπουργός θα προσφέρει ένα αναθεωρημένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για μια συμφωνία αποχώρησης με νομική κατοχύρωση ενός τελωνειακού καθεστώτος» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, αναγνωρίζοντας ότι τόσο η Βρετανία όσο και η Ε.Ε. έχουν εξαντληθεί από το επίμονο αδιέξοδο, επανέλαβε το αίτημά του να εξεταστούν οι προτάσεις για ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα