Πανηγυρική νίκη Τραμπ και το 2020!

Πανηγυρική νίκη Τραμπ και το 2020!08.04.2019Ειδήσεις

Τι «βλέπουν» οι δημοσκόποι για τις κάλπες στις ΗΠΑ. Αλώβητος ο Αμερικανός πρόεδρος από την έρευνα του ειδικού ανακριτή Μούλερ

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Μια νέα δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της περίληψης της έκθεσης του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μούλερ, μεταξύ των

ειδικών της Wall Street δείχνει πως σε ποσοστό 70% θεωρούν πιθανή την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020. Την ίδια ώρα, θετικά αντιμετωπίζεται και μια πιθανή υποψηφιότητα του τέως αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, του υποψηφίου που χαρακτηρίζεται «ο πιο φιλικός προς τις αγορές» ανάμεσα στους Δημοκρατικούς υποψηφίους.

«Οι περισσότεροι αναμένουν μια εκλογική νίκη του Τραμπ το 2020, ωστόσο υπάρχει ακόμα νευρικότητα γύρω από αυτό το ζήτημα» έγραψε στην αναφορά της η Λόρι Καλβάζινα, επικεφαλής στρατηγικής μετοχικών κεφαλαίων της επενδυτικής εταιρίας διαχείρισης χαρτοφυλακίων RBC. Οπως πρόσθεσε, το 67% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί τον Μπάιντεν τον πλέον αποδεκτό Δημοκρατικό υποψήφιο, καθώς κανείς άλλος δεν συγκέντρωσε τόσες ψήφους, με τον «αριστερό» για τα αμερικανικά δεδομένα υποψήφιο Μπέρνι Σάντερς να ακολουθεί με διαφορά επτά μονάδων.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που καταδεικνύεται από την εν λόγω δημοσκόπηση, πάντως, είναι πως διενεργήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Μούλερ από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αποδεικνύοντας τελικά πως το πολιτικό κόστος για τον Τραμπ δεν ήταν αυτό που υπολόγιζαν οι πολιτικοί αντίπαλοί του. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ετοιμάζεται ήδη να δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρο το πόρισμα του Μούλερ, όμως το γεγονός πως αυτό θα έχει πολλά «απόρρητα» και συνεπώς σβησμένα από την αναφορά κομμάτια έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των επικριτών του Αμερικανού προέδρου.

Ας σημειωθεί πως οι προεδρικές εκλογές έχουν σημαντικές συνέπειες στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ακόμα και προτού διενεργηθούν, καθώς οι επενδυτές κάνουν εκτιμήσεις για τις προτεραιότητες κάθε υποψηφίου από τη στιγμή που αυτός θα βρεθεί στο αξίωμα του προέδρου. Για παράδειγμα, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average συγκέντρωσε πάνω από 450 μονάδες τις δύο πρώτες ημέρες μετά την εκλογή του Τραμπ, το 2016, και έκλεισε με άνοδο σχεδόν 8% στο τέλος του έτους, καθώς οι επενδυτές γίνονταν όλο και πιο σίγουροι για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα