ΕΣΕΕ: Ζητά προστασία α κατοικίας για επιχειρηματίες

ΕΣΕΕ: Ζητά προστασία α κατοικίας για επιχειρηματίες11.01.2019Οικονομία

Τετ α τετ αντιπροσωπίας με τον Αλ. Φλαμπουράρη

Την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας και όσων επιχειρηματιών δεν καλύπτονται από τον νόμο Κατσέλη ανέδειξε αντιπροσωπία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)σε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι άμεσο επακόλουθο της συμμετοχής του επιχειρηματία - δανειολήπτη στο σχετικό πλαίσιο θα είναι η προστασία

της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη και η εξαίρεσή του από οποιαδήποτε αναγκαστικά μέτρα, εφόσον είναι συνεπής στη συμφωνημένη αποπληρωμή των δόσεων, σύμφωνα πάντοτε με τις δυνατότητές του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε πως όλοι οι πολίτες, ασχέτως ιδιότητας, έχουν δικαίωμα στην προστασία της πρώτης κατοικίας τους.

Ο ακατάσχετος

Μία άλλη παράμετρος που τέθηκε από την ΕΣΕΕ είναι η δομική αναπροσαρμογή του ίδιου του κεφαλαίου για τον συνεπή επιχειρηματία, φυσικά με έναν τρόπο που δεν θα προκαλεί προβλήματα στο σύνολο της οικονομίας της χώρας.

Επίσης, η συνομοσπονδία ζήτησε τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, ώστε αυτές να μπορούν να εκπληρώσουν τις λειτουργικές υποχρεώσεις τους, θέμα στο οποίο ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας τόνισε πως η δυσχερής κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες μικροί επιχειρηματίες αποτελεί στις περισσότερες των περιπτώσεων αποκλειστικό αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης -χωρίς ευθύνη των επιχειρήσεων- και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η θεσμοθέτηση ενός προστατευτικού μηχανισμού γι’ αυτούς, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται.

Keywords
Τυχαία Θέματα