Ερχονται (πάλι) τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Ερχονται (πάλι) τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα27.01.2018Πρόσωπα

Προαναγγελία από την Παπανάτσιου. Χωρίς αλλαγές και φέτος οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ

Ρεπορτάζ
Μάριος Ροζάκος

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει φέτος στις δόσεις του φόρου εισοδήματος και του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), όπως δήλωσε χθες η υφυπουργός

Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Μιλώντας στην ΕΡΤ, προανήγγειλε επίσης ότι κοντά στο Πάσχα θα δοθεί ξανά η δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. με τον μήνα, ώστε να επανακυκλοφορήσουν οχήματα που έχουν τεθεί σε ακινησία.

Η κυρία Παπανάτσιου επανέλαβε ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα ανακοινωθούν στο τέλος Μαρτίου. Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να επανυπολογίσει τον ΕΝΦΙΑ και να προχωρήσει στις παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν, ώστε οι νέες αντικειμενικές αξίες να μην επηρεάσουν τον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δισ. ευρώ.

Διαβεβαίωση

Με βάση τη διαβεβαίωση της υφυπουργού ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος και ότι η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξει τον Απρίλιο, προκύπτει ότι το χαράτσι στα ακίνητα θα πρέπει να πληρωθεί και φέτος σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με πρώτη έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και ότι ο φόρος εισοδήματος των φυσικών προσώπων θα πρέπει να καταβληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, με πρώτη έως το τέλος Ιουλίου.

Οσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, η κυρία Παπανάτσιου είπε ότι από το Πάσχα θα υπάρξει ρύθμιση, ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων να μπορούν να πάρουν πινακίδες έστω και για έναν μήνα, ενώ διέψευσε τα σενάρια περί εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη με το πετρέλαιο κίνησης. Παράλληλα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχεδιάζει να στείλει νέα ειδοποιητήρια προς οδηγούς με ανασφάλιστα οχήματα τον Φεβρουάριο.

Ερωτηθείσα για τους πλειστηριασμούς, η υφυπουργός σημείωσε ότι «το ακίνητο δεν είναι χρήσιμο στο Δημόσιο. Δεν ενδιαφέρει το υπουργείο Οικονομικών να πάρει το ακίνητο πολίτη. Υπάρχει διοικητική απόφαση, η οποία δίνει οδηγίες στους προϊσταμένους των ΔΟΥ, που αναφέρει ότι δεν θα προχωρούν στην κατάσχεση την πρώτης και μοναδικής κατοικίας».

Πρόσθεσε δε ότι στόχος είναι να γίνουν πλειστηριασμοί, ώστε να πληρώσουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα