Ερχεται... καλοκαίρι αλλά μετά το Σάββατο

Ερχεται... καλοκαίρι αλλά μετά το Σάββατο17.04.2019Ρεπορτάζ

Νέα ψυχρή εισβολή εν όψει, αλλά έπειτα ακολουθούν λιακάδες μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή

Φως στο τούνελ» του άστατου καιρού φαίνεται ότι βλέπουμε από χθες, μετά τις βροχές και το χαλάζι που τη Δευτέρα έπεσε και στο κέντρο της Αθήνας.

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, έως την Παρασκευή θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς να λείψουν οι σποραδικές βροχές σε ορισμένες περιοχές, το Σάββατο ο αίθριος καιρός θα κάνει ένα... μικρό διάλειμμα, ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι.

«Από χθες ο καιρός έχει παρουσιάσει μια βελτίωση, με λιακάδα, χωρίς να λείψουν οι βροχές από το μεσημέρι στην ηπειρωτική χώρα. Σήμερα ο ηλιόλουστος καιρός θα επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και αύριο, χωρίς, όμως, να απουσιάζουν τοπικά φαινόμενα, κυρίως στην Πελοπόννησο. Την Παρασκευή οι βροχές θα σταματήσουν» αναφέρει ο κ. Καντερές.

Κρύο

Ομως, από το Σάββατο μια νέα ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει τη χώρα, η οποία θα φέρει χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, βροχές στη Θράκη, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), και ενίσχυση των βοριάδων, που θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ.

Ωστόσο, η μεταβολή του καιρού θα είναι προσωρινή, καθώς την Κυριακή ο αίθριος καιρός θα επανέλθει και οι βοριάδες θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα. Σύμφωνα με τον κ. Καντερέ, τη Μεγάλη Εβδομάδα «ο καιρός θα μας αποζημιώσει, τουλάχιστον έως τη Μεγάλη Παρασκευή, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που θα θυμίζουν εκείνες που επικρατούν στα τέλη Μαΐου».

Τέλος, ο ίδιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει την έντονη χαλαζόπτωση που έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, ξαφνιάζοντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Οπως σημείωσε, «χαλάζι παρατηρείται την άνοιξη, ακόμη και έως τα τέλη Μαΐου, δεν θεωρείται κάτι αφύσικο. Αλλωστε, το φαινόμενο δεν ήταν καθολικό, ήταν τοπικό και κράτησε ένα μικρό χρονικό διάστημα».

----

Δένουν κάβους την Πρωτομαγιά

Δεμένα θα είναι την Πρωτομαγιά τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Η διοίκηση της ομοσπονδίας κατά την προχθεσινή συνεδρίασή της εξέτασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών και τα οποία, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά.

Το σωματείο των ναυτικών καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσουν επιτέλους λύσεις στα προβλήματα, ενώ ζητά τη συμμετοχή όλων στην απεργιακή κινητοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα