Ερχεται για να μαγέψει το κοινό στο Μέγαρο!

Ερχεται για να μαγέψει το κοινό στο Μέγαρο!01.04.2019Τέχνες

Ο διεθνούς φήμης Ελληνας αρχιμουσικός Θεόδωρος Κουρεντζής παρουσιάζει στις 16 Απριλίου το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Κάθε εμφάνισή του στη γενέτειρά του Ελλάδα προκαλεί παροξυσμό στους θαυμαστές του, καθώς ο μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής, που εδώ και χρόνια γνωρίζει την καλλιτεχνική αποθέωση στη Ρωσία,

όπου ζει και εργάζεται, είναι ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς παγκοσμίως με τεράστιο ταλέντο και εκρηκτικό ταμπεραμέντο.

Στη νέα εμφάνισή του στα μέρη μας, στο Μέγαρο Μουσικής, λίγο πριν από το Πάσχα, στις 16 Απριλίου, ο μαέστρος θα συμπράξει με δύο εξαίρετα μουσικά σύνολα, την έντονη προσωπικότητα των οποίων διαμόρφωσε ο ίδιος: την Ορχήστρα και τη Χορωδία musicAeterna της Οπερας του Περμ.

Ο διεθνούς φήμης Ελληνας αρχιμουσικός θα παρουσιάσει το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι (με ελληνικούς υπέρτιτλους) στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», συντροφιά με τέσσερις κορυφαίους λυρικούς ερμηνευτές: τη σοπράνο Zarina Abaeva, τη μετζοσοπράνο Hermine May, τον τενόρο Dmitry Popov και τον μπάσο Tareq Nazmi.Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες έργο για τέσσερις σολίστ, διπλή χορωδία και ορχήστρα με σολιστικά φωνητικά μέρη οπερατικών διαστάσεων που εξακολουθεί να συγκλονίζει το κοινό σχεδόν 150 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του στο Μιλάνο, στον ναό του Αγίου Μάρκου.

Στη Ρωσία

Ο γεννημένος το 1972 στην Αθήνα μαέστρος άρχισε από πολύ μικρή ηλικία να κάνει μαθήματα πιάνου. Στα επτά του άρχισε να μαθαίνει βιολί και στα 12 ξεκίνησε τη φοίτησή του στο Ελληνικό Ωδείο, στο Τμήμα Θεωρητικής Μουσικής και στο Τμήμα Εγχόρδων. Καθηγητές του ήταν ο Γιώργος Χατζηνίκος και ο Ιλία Μούσιν.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, και ενώ είχε εξασφαλισμένη υποτροφία από τη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης, ο Θ. Κουρεντζής εγκαταστάθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Εκεί ο μαέστρος θεωρείται εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο της κλασικής μουσικής, γι' αυτό έχει τιμηθεί πολλάκις με το υψηλότερο ρωσικό θεατρικό βραβείο, τη «Χρυσή Μάσκα». Είναι ακόμη καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Οπερας του Μπαλέτου του Περμ, της ρωσικής πόλης η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Κάμα.

Info: Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα). Ωρα έναρξης: 20.30.

Keywords
Τυχαία Θέματα