Επίθεση με βροχή από μολότοφ κατά αστυνομικού στην Πάτρα

Επίθεση με βροχή από μολότοφ κατά αστυνομικού στην Πάτρα08.10.2018Αστυνομικά

Συντονισμένη επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσε χθες τα ξημερώματα ομάδα κουκουλοφόρων εναντίον του κτιρίου όπου στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, επί της οδού Ερμού, στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 10 κουκουλοφόροι θέλησαν να αιφνιδιάσουν τον φρουρό, γι' αυτό προσέγγισαν το κτίριο από την πίσω πλευρά του φυλακίου.
Εγιναν όμως αντιληπτοί από τον σκοπό, ο οποίος ειδοποίησε τους συναδέλφους του αστυνομικούς να κλείσουν τις πόρτες.

Εκείνη

τη στιγμή άρχισε η «βροχή» από μολότοφ εναντίον του αστυνομικού, στον οποίο μάλιστα φώναζαν οι δράστες: «Θα σε κάψουμε». Οι δράστες εκτόξευσαν τουλάχιστον οκτώ μολότοφ και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας και ο φρουρός βγήκαν με πυροσβεστήρες και έσβησαν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει και η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα που ήταν σταθμευμένο στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.news, εκτός από τις μολότοφ οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν και εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκι.

«Η άμεση αντίδραση, τα αντανακλαστικά και η ετοιμότητα των συναδέλφων μας ευτυχώς αποσόβησε περαιτέρω δυσάρεστα γεγονότα που θα έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων, αλλά και διερχόμενων πολιτών στην πιο πολυσύχναστη, κατά τις νυκτερινές ώρες, περιοχή της Πάτρας» αναφέρει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, συμπληρώνοντας πως από τη στιγμή που «η συντεταγμένη Πολιτεία επιτρέπει τέτοια φαινόμενα στοχοποίησης του αστυνομικού, κανείς δεν μπορεί να μιλά για ασφάλεια και προστασία του πολίτη».

Ν.Δ.: Ανοχή...

Με αφορμή την καταδρομική επίθεση η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για ανοχή στους πάσης φύσεως κουκουλοφόρους.
«Πώς μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες όταν ακόμη και αστυνομικά τμήματα δέχονται επιθέσεις;» αναρωτιέται η αξιωματική αντιπολίτευση και καλεί για πολλοστή φορά την κυβέρνηση «να πράξει το αυτονόητο: να αφήσει την Αστυνομία να κάνει ανεμπόδιστη τη δουλειά της».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίθεση, Πάτρα,epithesi, patra