Εντοπίστηκε ύστερα από μισό αιώνα αγνοούμενο υποβρύχιο!

Εντοπίστηκε ύστερα από μισό αιώνα αγνοούμενο υποβρύχιο!23.07.2019Ειδήσεις

Επειτα από 50 χρόνια οι έρευνες απέδωσαν καρπούς και το αμερικανικό σκάφος «Seabed Constructor» εντόπισε ανοιχτά της Τουλόν το γαλλικό υποβρύχιο «La Minerve», το οποίο είχε εξαφανιστεί το 1968 με 52μελές πλήρωμα.

Την ανακοίνωση έκανε η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί.

«Βρήκαμε το “La Minerve”. Αποτελεί επιτυχία, ανακούφιση και τεχνικό επίτευγμα.

Ο νους

μου είναι στις οικογένειες που περίμεναν αυτήν τη στιγμή τόσο καιρό» έγραψε στο twitter η υπουργός. Το υποβρύχιο εντοπίστηκε στη Μεσόγειο, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων ανοιχτά της Τουλόν και σε βάθος 2.370 μέτρων, από το σκάφος «Seabed Constructor», το οποίο έφτασε την περασμένη Τρίτη στην περιοχή για να συμμετάσχει στις έρευνες.

Τα drones του σκάφους έφεραν τις οπτικές αποδείξεις του σημείου όπου βρίσκεται το υποβρύχιο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το «Seabed Constructor», που ανήκει στην αμερικανική ιδιωτική εταιρία Ocean Infinity, είναι το πλοίο που εντόπισε το υποβρύχιο «San Juan», το οποίο είχε εξαφανιστεί μαζί με το 44μελές πλήρωμά του ανοιχτά την Αργεντινής τον Νοέμβριο του 2018.

Στις 27 Ιανουαρίου του 1968 το πολεμικό υποβρύχιο «La Minerve» βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τουλόν και βυθίσθηκε μέσα σε τέσσερα λεπτά. Πολλά πιθανά αίτια έχουν αναφερθεί για τη βύθισή του, όπως βλάβη, σύγκρουση με πλοίο, έκρηξη πυραύλου, τορπίλης ή βλάβη στους αεραγωγούς.

Παρά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έκτοτε, το υποβρύχιο δεν είχε εντοπισθεί έως χθες.

Keywords
Τυχαία Θέματα