Μια μικρή... Βουλή στη σκιά του Λευκού Πύργου!

Μια μικρή... Βουλή στη σκιά του Λευκού Πύργου!22.01.2018Πρόσωπα

Αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τη βόρεια Ελλάδα ένωσαν χθες τις φωνές τους με εκείνες των χιλιάδων πολιτών και, στη σκιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Λευκού Πύργου, φώναξαν, όπως έλεγε και ο Ιωνας Δραγούμης, ότι «εάν τρέξουμε και σώσουμε τη Μακεδονία, τότε η

Μακεδονία θα μας σώσει».

Παρών στο συλλαλητήριο ήταν ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του Αριστείδη Φωκά, Γιάννη Σαρίδη και Μάριο Γεωργιάδη. Εκεί βρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Από βουλευτές της Ν.Δ. παραβρέθηκαν οι Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου. Μάλιστα, οι κ. Καλαφάτης και Καραμανλής μαζί με τον πρώην υπουργό Αχιλλέα Καραμανλή έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες στο άγαλμα του Εθνάρχη, που βρίσκεται λίγο πιο πέρα, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Στο συλλαλητήριο έδωσαν το «παρών», επίσης, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτης Σγουρίδης, οι βουλευτές του κόμματος Κωνσταντίνος Κατσίκης και Γιώργος Λαζαρίδης, αλλά και ο συνεργαζόμενος και πρώην υφυπουργός Κώστας Ζουράρις, ο οποίος δέχτηκε επίθεση. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή. «Η ελληνική λέξη “Μακεδονία” σημαίνει Ελλάδα και μόνο Ελλάδα» τόνισε σε ανακοίνωσή της η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

Β. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα