Ελπίδες από φάρμακο για το άσθμα!

Ελπίδες από φάρμακο για το άσθμα!20.03.2020Νέα

Βρετανοί επιστήμονες θα δώσουν σε 100 ασθενείς εισπνεόμενη ουσία που είχε χορηγηθεί κατά του MERS

Έτοιμοι να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα τις κλινικές δοκιμές πιθανής θεραπείας για τον Covid-19 δηλώνουν ερευνητές στη Βρετανία. Πρόκειται για φάρμακο το οποίο έχει ήδη αποδειχθεί ότι βοηθάει ασθενείς με χρόνιες παθήσεις στους πνεύμονες.

Η ερευνητική ομάδα του University of Southampton, με επικεφαλής τον καθηγητή Πνευμονολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Tom Wilkinson, έχει επικεντρώσει τις έρευνές της στη φαρμακευτική

ουσία με την κωδική ονομασία SNG001, η οποία έχει ως δραστική ουσία την ιντερφερόνη βήτα-1α και λαμβάνεται μέσω εισπνοών.

Ο Wilkinson εξήγησε στην «Daily Express» ότι πρόσφατες δοκιμές σε ασθενείς με χρόνια άσθμα έδειξαν ότι το φάρμακο ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού εναντίων των ιών και βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων. Επίσης, όταν το 2013 είχε ξεσπάσει επιδημία από αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS), το SNG001 απέδειξε στο εργαστήριο ότι μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα των πνευμόνων από τη μόλυνση από τον κορονοϊό MERS-CoV, που προκαλεί το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φάρμακο μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό εναντίον του κορονοϊού, που προσβάλει ιδιαίτερα τους πνεύμονες, ότι δηλαδή θα συντελέσει στην απομάκρυνση από τον οργανισμό του Covid-19. Γι' αυτό από εβδομάδα θα ξεκινήσουν τις δοκιμές σε 100 ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Σαουθάμπτον και σε άλλα 10 νοσοκομεία της Βρετανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα