Κραυγές και ψίθυροι για επιχείρηση-δώρο προς τον Ερντογάν λόγω... Έβρου

Κραυγές και ψίθυροι για επιχείρηση-δώρο προς τον Ερντογάν λόγω... Έβρου20.03.2020Άρθρα

Σε μία περίεργη χρονική συγκυρία έγινε η έφοδος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη γιάφκα των Σεπολίων, όπου...

... η ακροαριστερή τουρκική-κουρδική οργάνωση DHKP-C έκρυβε βαρύ οπλισμό, όπως και στα γραφεία της στα Εξάρχεια. Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση είναι «κόκκινο πανί» για τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα έχει κατηγορήσει τη χώρα μας για την υπόθαλψη «τρομοκρατών».

Θέλησε η κυβέρνηση να κάνει

ένα... δώρο στον Τούρκο πρόεδρο ως κίνηση καλής θέλησης για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τους μετανάστες στον Εβρο και στα νησιά; Ορισμένοι εκτιμούν ότι περί αυτού πρόκειται, σημειώνοντας επίσης πως οι προηγούμενες συλλήψεις στελεχών της εν λόγω οργάνωσης είχαν γίνει στα τέλη του 2017 σε γιάφκα του Νέου Κόσμου λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου εκείνου του έτους. Λεγόταν μάλιστα τότε ότι είχε εμπλακεί στις συλλήψεις και η τουρκική ΜΙΤ.

Το χθεσινό περιστατικό, πάντως, το χειρίστηκαν αποκλειστικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, χωρίς να υπάρξει κάποιο σχόλιο από το υπουργείο Εξωτερικών ή την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι η DHKP-C έχει κάνει κατά το παρελθόν πολλές βομβιστικές επιθέσεις κατά της τουρκικής αστυνομίας, της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα και της πρωθυπουργικής κατοικίας. Τον Μάρτιο του 2015 με αφορμή την απαγωγή Τούρκου εισαγγελέα πολλά ήταν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που μίλησαν για ανοιχτή γραμμή των τρομοκρατών της DHKP-C με την ηγεσία τους στην Ελλάδα. Συλλήψεις της οργάνωσης είχαν γίνει και το 2014, τον Φεβρουάριο στου Γκύζη και τον Ιούνιο στα Εξάρχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα