Αχτίδα φωτός: Mωρό γεννήθηκε από φορέα του κορονοϊού

Αχτίδα φωτός: Mωρό γεννήθηκε από φορέα του κορονοϊού20.03.2020Ρεπορτάζ

Η πρώτη -έπειτα από μέρες- αισιόδοξη είδηση, που μας θυμίζει ότι η ζωή συνεχίζεται, ήρθε με τη γέννηση του πρώτου παιδιού στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορονοϊό!

Το νεογέννητο ήρθε στον κόσμο το απόγευμα της Τετάρτης στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο

Αττικόν.

Είναι ένα αγοράκι που ζυγίζει πάνω από τέσσερα κιλά και είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο τις επόμενες 14 ημέρες θα μείνει μακριά από τη μητέρα του, η οποία μπήκε αμέσως σε καραντίνα. Οσον αφορά τον θηλασμό, οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η μητέρα, που είναι ασυμπτωματική, θα βγάζει με το θήλαστρο το γάλα της!

Η 24χρονη βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και την παρακολουθούσαν γιατροί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ομως, την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα) και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Τόσο η επίτοκος όσο και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό Covid-19 και συστήθηκε να μεταβεί για να γεννήσει στο νοσοκομείο Αττικόν, καθώς η Γ’ Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του έχει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες με θετικό Covid-19.

Έμπειρο προσωπικό

Όταν ήρθε η ώρα να γεννήσει η νεαρή γυναίκα, εμπιστεύτηκε τη ζωή του παιδιού της και τη δική της στο έμπειρο προσωπικό της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου!

Λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του πιτσιρικά, που είχε βάρος 4,1 κιλά, κρίθηκε επιβεβλημένο ο τοκετός να γίνει με καισαρική τομή. Στην εκτέλεσή της συμμετείχαν, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Σοφίας Καλανταρίδου, οι γυναικολόγοι Γιώργος Χρέλιας και Περικλής Παναγιωτόπουλος, η αναισθησιολόγος κυρία Μπατιστάκη, η νεογνολόγος κυρία Τριανταφυλλίδου και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών Ελένη Αλεξίου. Επίσης, υπήρχε προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων.

Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, όπως και τα αποτελέσματα της rt-PCR εξέτασης. Η 24χρονη λεχώνα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση, ενώ το νεογνό έμεινε στη μονάδα πρόωρων για παρακολούθηση. Ο μαιευτήρας Γιώργος Χρέλιας, που πραγματοποίησε την καισαρική τομή, και η διευθύντρια της Γ’ Mαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν Σοφία Καλανταρίδου δήλωσαν ότι η μητέρα και το μωρό είναι σε άριστη κατάσταση.

«Η επίτοκος διαγνώστηκε θετική στο Θριάσιο και μεταφέρθηκε για τον τοκετό στο Αττικόν, που είναι νοσοκομείο αναφοράς και είχε όλη την απαραίτητη υποδομή για να ολοκληρωθεί η γέννα με ασφάλεια» είπαν.

Ρίτα Μελά

Keywords
Τυχαία Θέματα