Εκλογές στην «Πρωτοβουλία» για... διάδοχο!

Εκλογές στην «Πρωτοβουλία» για... διάδοχο! 10.12.2018Πρόσωπα

Κάλπες στις 20 Δεκεμβρίου για ανάδειξη υποψήφιου δημάρχου. Ποια τα επικρατέστερα ονόματα

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Τον διάδοχο του Γιάννη Μπουτάρη εκλέγει η δημοτική παράταξη που διοικεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η παράταξη «Πρωτοβουλία» αποφάσισε να αρχίσει τις διαδικασίες εκλογής νέου επικεφαλής της αλλά και υποψήφιου δημάρχου για τις δημοτικές

κάλπες του Μαΐου του 2019, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με κόμματα, άλλες παρατάξεις και υποψήφιους δημάρχους για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού και δημοκρατικού μετώπου. Την ίδια ώρα, η ονοματολογία για τους υποψήφιους... υποψήφιους δημάρχους εντός και εκτός της παράταξης διοίκησης καλά κρατεί.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η «Πρωτοβουλία» σε συνεδρίασή της αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου τη διοίκηση του δήμου. Επειτα από μία δίωρη συνεδρίαση αποφασίστηκε πως οι ενδοπαραταξιακές κάλπες για την ανάδειξη υποψήφιου δημάρχου θα στηθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2019. Δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία θα έχουν όσοι είναι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

Αποφασίστηκε επίσης πως δικαίωμα υποψηφιότητας θα έχουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι αλλά και πρόσωπα εκτός της δημοτικής ομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι θα προταθούν τουλάχιστον από έναν δημοτικό και έναν κοινοτικό σύμβουλο.

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα πρέπει να γίνει έως τα μεσάνυχτα της 17ης Δεκεμβρίου 2018, ενώ η εφορευτική επιτροπή (αποτελούμενη από τους Αννα Αγγελίδου, Χρήστο Βοζίκη και Γρηγόρη Μαυράκη) θα αποφασίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που συζητήθηκε στη δημοτική ομάδα επί της διαδικασίας είναι την ημέρα ανάδειξης του νέου υποψήφιου δημάρχου να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι τον λόγο και να ακολουθήσει η ψηφοφορία. Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να αναδειχθεί το νέο πρόσωπο του επικεφαλής, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος ψηφοφοριών την ίδια ή την επόμενη ημέρα.

Σε ό,τι αφορά τα ονόματα, «παίζει» εκείνο της αντιδημάρχου Πολιτισμού Ελλης Χρυσίδου, η οποία σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της ομάδας εκδήλωσε σχετικό ενδιαφέρον, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώς Γούλα, η οποία επίσης δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της να συμμετάσχει στις διαδικασίες, και «ακούγεται» το όνομα του αντιδημάρχου Τουρισμού Σπύρου Πέγκα, που μέχρι σήμερα κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Διερευνητικές επαφές, όπως μαθαίνουμε, έχει αρχίσει και ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας Γιώργος Δημαρέλος, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει και πέμπτος υποψήφιος «έκπληξη» από τους νυν αντιδημάρχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα