Εκκένωσε τρία κτίρια υπό κατάληψη η ΕΛ.ΑΣ.

Εκκένωσε τρία κτίρια υπό κατάληψη η ΕΛ.ΑΣ.13.03.2018Αστυνομικά

Τριπλή επιχείρηση διεξήγαγε χθες το πρωί η Αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων και στο Κουκάκι, για την εκκένωση τριών χώρων που το τελευταίο διάστημα τελούσαν υπό κατάληψη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κτίρια στις οδούς Καλλιδρομίου και Ζαΐμη στα Εξάρχεια, καθώς και στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, όλα από το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Ματρόζου. Τα δέκα άτομα βρίσκονταν εντός του χώρου και τα δύο, που προσήχθησαν από άνδρες

των ΜΑΤ, έξω από το κτίριο. Η αστυνομική επιχείρηση έγινε με εισαγγελική εντολή, έπειτα από μηνύσεις που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες των κτιρίων.



Ειδικότερα, στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι το κτίριο ανήκει στον Ευαγγελισμό, της Ζαΐμη στην ΕΣΗΕΑ, ενώ το κτίριο της Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια ανήκει σε ιδιώτη.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο οι Αρχές είχαν και πάλι εισβάλει στην κατάληψη Gare στην οδό Καλλιδρομίου, όπου είχαν εντοπιστεί εμπρηστικοί μηχανισμοί, καδρόνια και μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό. Η Αστυνομία είχε προχωρήσει και σε τέσσερις συλλήψεις, δύο Ελλήνων και δύο Γερμανών υπηκόων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο της οδού Ζαΐμη οι αστυνομικοί εντόπισαν μπιτόνια με βενζίνη, ξύλα και καδρόνια, ενώ στην κατάληψη Gare δεν εντοπίστηκε κάτι που να έχει σχέση με επιθέσεις στα Εξάρχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με υπολογισμούς από την Αστυνομία συνολικά 45 κτίρια στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται υπό κατάληψη. Κάποια από αυτά ανήκουν στο Δημόσιο και άλλα σε ιδιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα