Ημέρες θανάτου για την αεροπορική βιομηχανία

Ημέρες θανάτου για την αεροπορική βιομηχανία13.03.2018Ειδήσεις

Ερωτήματα από το γεγονός ότι δύο από τα ατυχήματα έγιναν με αεροσκάφος της ίδιας καναδικής εταιρίας

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν επιβατικό αεροσκάφος από το Μπανγκλαντές συνετρίβη ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί στο Κατμαντού χθες το πρωί. Στην πτήση της μπανγκλαντεσιανής εταιρίας US-Bangla, από την Ντάκα στο Κατμαντού, επέβαιναν 67 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα και 22 από τους επιβαίνοντες ανασύρθηκαν τραυματισμένοι από τα συντρίμμια και διαμετακομίστηκαν σε

νοσοκομεία της πρωτεύουσας του Νεπάλ. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο η διεύθυνση του αεροδρομίου του Κατμαντού ανακοίνωσε πως το αεροσκάφος, κατασκευής της καναδικής εταιρίας Bombardier, ήταν εκτός ελέγχου όταν επιχείρησε την προσγείωση.

Ακόμα ένα αεροσκάφος κατασκευασμένο από την ίδια εταιρία κατέπεσε την Κυριακή στο δυτικό Ιράν, με το δυστύχημα να βυθίζει στο πένθος την Τουρκία, καθώς στην περίπτωση αυτή μεταξύ των συνολικά 19 θυμάτων ήταν οκτώ νεαρές, πανέμορφες κοπέλες, που επέστρεφαν στην Κωνσταντινούπολη από το Ντουμπάι, όπου είχαν πάει για να παραβρεθούν στο bachelor πάρτι που είχε διοργανώσει φίλη τους, κόρη μεγιστάνα της γειτονικής χώρας.

Το τουρκικό αεροσκάφος Bombardier CL60, σύμφωνα με τον Μοτζιτάμπα Καλίντι, εκπρόσωπο Τύπου του Κέντρου Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών του Ιράν, συνετρίβη αφού ξέσπασε φωτιά στον κινητήρα του. Η 28χρονη κόρη του Τούρκου επιχειρηματία Χουσεΐν Μπασαράν, Μίνα, που αρραβωνιάστηκε τον Οκτώβριο, είχε προγραμματίσει ένα Σαββατοκύριακο διασκέδασης μόνο για γυναίκες στο Ντουμπάι εν όψει του γάμου της τον επόμενο μήνα. Η Μπασράν εργαζόταν στον όμιλο επιχειρήσεων του πατέρα της, πρώην αντιπροέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας Τραμπζονσπόρ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας.

Τέλος, ένα ελικόπτερο που μετέφερε έξι ανθρώπους συνετρίβη το βράδυ της Κυριακής στο Ιστ Ρίβερ στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβάτες πλην του πιλότου. Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή στα παγωμένα νερά ο πιλότος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου ζητώντας βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα