Εγκώμια Κακλαμάνη για Παυλόπουλο με... άρωμα νέας θητείας

Εγκώμια Κακλαμάνη για Παυλόπουλο με... άρωμα νέας θητείας04.02.2019Πρόσωπα

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στον Προκόπη Παυλόπουλο έδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης

Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός άνδρας της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε το έργο και τη δράση του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα, χαρακτηρίζοντάς τον «εξαιρετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο κ. Κακλαμάνης σχεδόν «προανήγγειλε» πως η αξιωματική

αντιπολίτευση, εφόσον γίνει κυβέρνηση, θα στηρίξει τον Ιανουάριο του 2020 τον Προκόπη Παυλόπουλο για δεύτερη θητεία στην Ηρώδου Αττικού. Συγκεκριμένα, κληθείς να απαντήσει αν η Ν.Δ. θα τον στηρίξει, όπως έχει ξεκαθαρίσει ήδη ότι θα πράξει ο πρωθυπουργός, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε: «Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Τσίπρας πότε θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο. Πριν ή μετά τις εκλογές; Οσο αφορά τη Ν.Δ., κάντε λίγη υπομονή και πραγματικά θα μείνετε έκπληκτοι με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Π. Παυλόπουλος είναι ένας εξαιρετικός ΠτΔ».

Η έκπληξη

Η φράση Κακλαμάνη πως η επιλογή Μητσοτάκη θα μας αφήσει... έκπληκτους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα επαναπροταθεί ο έγκριτος νομικός για το ύπατο αξίωμα, κι αυτό διότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ο μόνος «γαλάζιος» του ελληνικού Κοινοβουλίου ο οποίος δεν είχε στηρίξει την ανάδειξη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015. Αρα, μόνο ως έκπληξη μπορεί να εκληφθεί η στήριξή του για παραμονή στην Προεδρία ακόμη πέντε χρόνια.

Προτείνοντας τον έγκριτο συνταγματολόγο, συνεργάτη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και κορυφαίο υπουργό των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως «χρειάζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και να χαίρει αποδοχής και από τη Βουλή». Ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε, ωστόσο, ότι δεν είχε πειστεί από την... «πολιτική διαδρομή του». Η συμβολή Παυλόπουλου στην παραμονή της χώρας στο ευρώ έχει εξυμνηθεί ωστόσο από σύσσωμο το δημοκρατικό τόξο, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφεύγει πλέον να αναφερθεί αρνητικά στον ΠτΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εγκώμια Κακλαμάνη, Παυλόπουλο,egkomia kaklamani, pavlopoulo