Έγιναν… συνήθεια οι γκάφες για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε νέο ατόπημα υπέπεσε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία σε επικοινωνία της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης -ούτε λίγο ούτε πολύ- χαρακτήρισε «όμορφη παράδοση» τις απογευματινές συνεντεύξεις Tύπου από το υπουργείο Υγείας, με τον απολογισμό των νεκρών και των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού κατά το προηγούμενο 24ωρο!

«Έχει δημιουργηθεί αυτή η όμορφη παράδοση μέσα στις δύσκολες μέρες που περνάμε, να παρακολουθούν το απόγευμα όλοι την εκπομπή αυτή με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά» ανέφερε χαρακτηριστικά στη

νέα ατυχή της δημόσια παρέμβαση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία παράλληλα μίλησε για «ευαίσθητες» (και όχι άγιες) ημέρες του Πάσχα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις στα θέματα δημόσιας Υγείας και για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Τόνισε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, στο κράτος, στους δημόσιους λειτουργούς και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ σημείωσε πως αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ανεδείχθη μέσα από την υγειονομική κρίση ένας τεκμηριωμένος τεχνοκρατικός, επιστημονικός λόγος, ο οποίος αποτελεί και μία διακομματική απάντηση στον λαϊκισμό, στην υπερβολή και τα fake news, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανή ωριμότητα και υπευθυνότητα του ελληνικού λαού στη συμμόρφωση με τα μέτρα τα οποία αναγκαστήκαμε να πάρουμε», ενώ χαρακτήρισε «επόμενο μεγάλο στοίχημα» την ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας.

Να τονώσει την εικόνα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου προσπάθησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις για την «τρυφηλή» ζωή εντός της Ηρώδου Αττικού. Λόγο προφανή για να κάνουν τηλεδιάσκεψη δεν είχαν, καθώς, όπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης, τα λένε συνεχώς στο τηλέφωνο. Οπότε η ερμηνεία για την επικοινωνιακή διάσταση της τηλεδιάσκεψης είναι, θεωρούμε, σωστή.

Ωστόσο το ταγκό θέλει δύο και η κυρία Πρόεδρος ακόμη δεν μπορεί να ακολουθήσει. Το να έχει έναν αμήχανο διάλογο με τον πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες θα μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε. Νέα είναι στον θώκο, άμαθη, έχει καιρό, θα τα καταφέρει. Αλλά τη ρουκέτα που πέταξε στον πρωθυπουργό για την ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά θα μπορούσε να την είχε αποφύγει η κυρία Πρόεδρος!

Τι έκανε; Χαρακτήρισε την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώνονται νεκροί, «όμορφη παράδοση»! Και αυτό που κάνουν οι Τσιόδρας – Χαρδαλιάς το αποκάλεσε «εκπομπή»! Είπε συγκεκριμένα: «Έχει δημιουργηθεί μια όμορφη παράδοση στις μέρες που περνούμε να παρακολουθούμε κάθε απόγευμα την εκπομπή με τον κύριο Τσιόδρα και τον κύριο Χαρδαλιά». Ναι. «Εκπομπή». Σωστά διαβάσατε. «Όμορφη παράδοση», σωστά διαβάσατε. Σε λίγο με το νοσταλγικό ρετρό ύφος της κυρίας Προέδρου θα θυμηθούμε και τα νιάτα μας με τη θεία Λένα. Παράδοση ήταν και αυτή. Κ-ύ-ρ-ι-ε π-ρ-ω-θ-υ-π-ο-υ-ρ-γ-έ, λυπηθείτε μας.

Πηγή: Έγιναν… συνήθεια οι γκάφες για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα