Χτύπησε ο ιός της αριστερής ανευθυνότητας

Έβαλαν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών με τις απαράδεκτες συγκεντρώσεις έξω από νοσοκομεία και μάλιστα χωρίς μάσκες!

Βρήκαν την αφορμή λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας μερικές δεκάδες συνδικαλιστές – εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, προερχόμενοι από τον χώρο της Αριστεράς (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής), και με περίσσεια ανευθυνότητα και υποκρισία αποφάσισαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού να… διαμαρτυρηθούν έξω μάλιστα από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» -και όχι μόνο εκεί-, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές των ασθενών.

Με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε

τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού» και ανταποκρινόμενοι στη σχετική προτροπή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με μια απαράδεκτη κίνησή τους θέλησαν να στείλουν μήνυμα για τα μέτρα προστασίας και τις προσλήψεις προσωπικού, που θεωρούν ότι είναι απαραίτητες.

Το έκαναν την ώρα που η νομοθεσία απαγορεύει δημόσιες συναθροίσεις περισσοτέρων των 10 ατόμων, χωρίς να τηρούν αποστάσεις ο ένας από τον άλλον και με πάρα πολλούς εξ αυτών -όπως φαίνεται σε όλες τις φωτογραφίες και στα σχετικά πλάνα- να μη φορούν προστατευτικές μάσκες, την ώρα που συνάδελφοί τους έδιναν μάχη να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Οι ίδιοι, εν συνεχεία, θα πήγαιναν να παράσχουν ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς…

Οι 150-200 αριστερών και αριστερίστικων πεποιθήσεων εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, που είχαν στήριξη και από τους αριστερούς της πολιτικής (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία μια τέτοιου είδους διαδήλωση, εκ των πραγμάτων, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, ειδικά σε έναν χώρο, όπως το νοσοκομείο, που αποτελεί το απόλυτο πεδίο της μάχης απέναντι στην πανδημία, με πλήθος ασθενών και συγγενών τους να ζουν τις δικές τους αγωνίες.

Και ναι μεν είναι κατανοητό το δικαίωμα του καθενός στη διαμαρτυρία και την αντίδραση σε ό,τι θεωρεί ότι τον καταπιέζει, ωστόσο εδώ μιλάμε για τον κίνδυνο ανθρώπινων ζωών στη μέση μιας πρωτόγνωρης τρικυμίας. Και είναι -αν μη τι άλλο- ανευθυνότητα και υποκρισία οι ίδιοι που ζητούν τη σύλληψη λίγων ηλικιωμένων που συγκεντρώνονται έξω από εκκλησίες δηλώνοντας την πίστη τους, με το επιχείρημα πως συμβάλλουν στη μετάδοση και την εξάπλωση του κορονοϊού, τώρα να έρχονται και να συναθροίζονται έξω από τα νοσοκομεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παρών στην απίστευτη αυτή συγκέντρωση ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ο οποίος, μάλιστα, έκανε και ομιλία δίχως να έχει φορέσει και αυτός μάσκα, ενώ να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να υψώσει τους αντιπολιτευτικούς του τόνους επιχείρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υψώνοντας ασπίδα προστασίας στους λίγους ανεύθυνους διαδηλωτές του τομέα της Υγείας.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνόδευε και βίντεο από τη στιγμή της έντασης ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους γιατρούς, ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να ρίξει «λάδι στη φωτιά», σημειώνοντας: «Χθες ήταν “οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες”, που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δεν δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση. Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να “τιμήσει τους ήρωες”. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν τη συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό». Πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης».

Να σημειωθεί ότι και κάποιοι άλλοι επαγγελματίες του τομέα της Υγείας είχαν τη φαεινή ιδέα να κάνουν διαδηλώσεις εν μέσω της πανδημίας και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη, εγείροντας σοβαρούς προβληματισμούς.

Πηγή: Χτύπησε ο ιός της αριστερής ανευθυνότητας - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα