Εφοπλιστές: Στα... ρηχά η ετήσια συνδρομή

Εφοπλιστές: Στα... ρηχά η ετήσια συνδρομή28.02.2019Πρόσωπα

Τι συμφώνησαν με τον Τσίπρα

Τη στιγμή που η ελληνική ναυτιλία βρίσκεται στην κορυφή παγκοσμίως, οι Eλληνες εφοπλιστές φαίνεται ότι έχουν «καβούρια» στην τσέπη τους. Συναντήθηκαν χθες με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και ανταποκρίθηκαν, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, στο αίτημα οικονομικής συνδρομής στα δημόσια ταμεία με ένα ποσό σημαντικά μικρότερο αυτού που θα μπορούσαν να δώσουν.

Oπως

ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση που είχε με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών κατέληξαν σε μια «εθελοντικού μόνιμου χαρακτήρα συμφωνία», βάσει της οποίας θα αποδίδεται στο Δημόσιο το 10% επί των ετήσιων κερδών από τα μερίσματα των επιχειρήσεων στα ελληνόκτητα πλοία. Αυτό συνεπάγεται κατ' ελάχιστον 75.000.000 ευρώ τον χρόνο.

«Ευχαριστώ»

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τους Ελληνες εφοπλιστές για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, «παρ' όλο που με βάση το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία θα μπορούσατε να έχετε αποφύγει οποιαδήποτε συνεισφορά», όπως είπε. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο Θεόδωρο Βενιάμη και στα άλλα μέλη της ΕΕΕ που βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, κάλεσε τους Ελληνες εφοπλιστές να συμβάλουν με επενδύσεις στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η οποία ύστερα από χρόνια κρίσης, κατά τον πρωθυπουργό, βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης.
«Η ανάκαμψη της οικονομίας θα δώσει τη δυνατότητα να τονωθεί η ανταγωνιστικότητά της. Αυτό αφορά όλους τους κλάδους και βεβαίως, πρωτίστως, και τους κλάδους στους οποίους έχουμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως ο ναυτιλιακός κλάδος» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα