Εφοδος στην Αχτσιόγλου για τον θάνατο οδηγού

Εφοδος στην Αχτσιόγλου για τον θάνατο οδηγού20.11.2018ΠΑΣΟΚΠρόσωπα

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ απειλεί να κατεβάσει τα απορριμματοφόρα στο υπ. Εργασίας αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά της

Εφοδο στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απώλειες συναδέλφων τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Μάλιστα, με κεντρικό σύνθημα «Οχι άλλοι νεκροί-θύματα» οι διαδηλωτές

ανέβηκαν ως τον όγδοο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο της Εφης Αχτσιόγλου, η οποία όμως έως εκείνη τη στιγμή δεν είχε πάει στο υπουργείο.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, που βρισκόταν εκεί, προσπάθησε να βρει μια δίοδο επικοινωνίας με τους συγκεντρωμένους, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, μια και δεν δέχθηκαν να μιλήσουν μαζί του.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Τράκας, η χθεσινή διαδήλωση έγινε «ως ένδειξη πένθους, αγανάκτησης, έντονης διαμαρτυρίας αλλά και προειδοποίησης όλων των υπευθύνων ότι το παραμύθι της δήθεν προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας έλαβε τέλος». Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους δήμους και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Οχι άλλο αίμα από εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οχι στα μεροκάματα του τρόμου, του πόνου, της ανασφάλειας και του φόβου».

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στο προσωπικό προφίλ του στο facebook λίγες ώρες μετά την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας, ορίστηκε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με την υπουργό Εργασίας. Μάλιστα, ο κ. Τράκας προειδοποίησε για περαιτέρω κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της ομοσπονδίας. «Συνάδελφοι, δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Σε περίπτωση που η συνάντηση καταστεί άκαρπη, θα κατεβάσουμε όλα τα απορριμματοφόρα για έλεγχο στο υπουργείο Εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά στο προφίλ του.

Απεργία στην αποκομιδή

Προβλήματα με τα σκουπίδια παρουσιάστηκαν σε πολλά σημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω της κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων έγινε μετ' εμποδίων, καθώς κλειστά παρέμειναν τα αμαξοστάσια καθαριότητας του δήμου. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα καθαριότητας Λάζαρο Ζαχαριάδη, στους δρόμους βγήκε μόνο το προσωπικό ασφαλείας, εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης. Εκτός όμως από την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι εργαζόμενοι του δήμου άρχισαν από την Κυριακή αποχή από την εργασία τους τις Κυριακές για τη μη απόδοση των μέσων ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζομένους, τις συνθήκες εργασίας και υγιεινής-ασφάλειας και τη μη πληρωμή νυχτερινών και εξαιρέσιμων. Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έγινε σε ένδειξη πένθους για τον 53χρονο οδηγό απορριμματοφόρου που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στην Αττική.

Keywords
Τυχαία Θέματα