ΕΔΟΕΑΠ: Από μια «κλωστή» κρέμονται οι επικουρικές συντάξεις

ΕΔΟΕΑΠ: Από μια «κλωστή» κρέμονται οι επικουρικές συντάξεις06.11.2017Οικονομία

Οι ασφαλισμένοι που εργάζονται σε ενημερωτικά sites ή σε συνδρομητικά κανάλια θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου τρόπου λειτουργίας του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), καθώς δεν θα καταβάλλουν εισφορά υπέρ εφάπαξ και συνεπώς δεν θα λάβουν στο μέλλον το σχετικό βοήθημα.

Από μια «κλωστή» κρέμονται και οι επικουρικές συντάξεις,

καθώς, αν η αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του Ταμείου κρίνει ότι πρέπει να υπάρξουν περικοπές, τότε είναι βέβαιο πως οι επικουρικές θα μπουν στην προκρούστεια κλίνη.

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας η πρόταση της κυβέρνησης για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, αφού προηγηθεί η ψηφοφορία επί των τροποποιήσεων του καταστατικού του, που θα διαρκέσει από σήμερα έως την Τετάρτη. Για την εγκυρότητα της ψηφοφορίας απαιτείται απαρτία, δηλαδή το 50% των μετόχων-μελών του (5.200), ενώ προκειμένου να εγκριθούν οι τροποποιήσεις απαιτείται η θετική ψήφος των 3/4 αυτών (3.900) που θα ψηφίσουν.

Στον ΕΔΟΕΑΠ θα εξακολουθήσουν να ασφαλίζονται οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του κλάδου, ενώ οι εργοδότες που θα καταβάλλουν το 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών τους για τη διάσωση του Ταμείου θα εκπροσωπούνται στο νέο Δ.Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα