Δημοκρατικό «όχι» στην καθαίρεση του Τραμπ

Δημοκρατικό «όχι» στην καθαίρεση του Τραμπ13.03.2019Ειδήσεις

Αλλαγή πλεύσης (!) στην αντιπαράθεση

Διχασμένοι παρουσιάζονται οι Δημοκρατικοί σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία τόνισε πως είναι αντίθετη με μια ενδεχόμενη έναρξη διαδικασίας καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Washington Post», η Πελόζι υποστήριξε πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα δίχαζε περαιτέρω τη χώρα.

Μια πρωτοβουλία «καθαίρεσης

θα δίχαζε τόσο τη χώρα, που, αν δεν υπάρξει κάτι πραγματικά πειστικό και συντριπτικό και με την υποστήριξη και των δύο κομμάτων (το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να επιλέξουμε αυτόν τον δρόμο, διότι αυτό διχάζει τη χώρα. Και, απλώς, δεν αξίζει τον κόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Πελόζι, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι υπέρ της καθαίρεσης.

Διχασμός

Στο ίδιο μήκος κύματος και αρκετά κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, τα οποία θεωρούν ότι μια ενδεχόμενη προσπάθεια καθαίρεσης του Τραμπ θα συσπείρωνε τη βάση των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020. Την ίδια ώρα, όμως, άλλα στελέχη όχι μόνο δεν φαίνεται ότι συμφωνούν με την Πελόζι, αλλά θεωρούν περίεργη τη χρονική στιγμή των δηλώσεων της προέδρου της Βουλής, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές έρευνες που αφορούν τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σημειώνουμε ότι από τον περασμένο Ιανουάριο οι Δημοκρατικοί -έχοντας αναλάβει τον έλεγχο της Βουλής- άρχισαν μια σειρά ερευνών κατά του Τραμπ και προσώπων του περιβάλλοντός του, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εκκίνηση μιας διαδικασίας καθαίρεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα