Δικαίωση της δημοκρατίας! Βαριές καταγγελίες για τις νέες ταυτότητες

Δικαίωση της δημοκρατίας! Βαριές καταγγελίες για τις νέες ταυτότητες10.02.2020Άρθρα

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τον ομιχλώδη διαγωνισμό, που πρώτη ανέδειξε η «δημοκρατία»

Οξεία πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτήθηκε με επίκεντρο τον ομιχλώδη διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες, ένα μείζον θέμα που πρώτη ανέδειξε από τα μέσα του Ιανουαρίου η «δημοκρατία» με ρεπορτάζ της, στο οποίο

αποκάλυψε αφενός ότι το Δημόσιο θα αντιμετωπίσει πιθανότατα αυξημένο κόστος, αλλά και ότι η χρήση έγχρωμης φωτογραφίας επιτρέπει μόνο σε τρεις εταιρίες να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος σχετικό χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», επιτέθηκε στη Ν.Δ. κάνοντας λόγο για «φωτογραφικές» προδιαγραφές, αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης συγκεκριμένων συμφερόντων και καλώντας προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις.

Το Μαξίμου, πάντως, αντέστρεψε τα πυρά, καθώς κυβερνητικοί κύκλοι κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έσπευσε να στηρίξει «τον γνωστό κ. Βαξεβάνη και το έντυπό του σε συνέχεια των συγκλονιστικών αποκαλύψεων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που τον κατονομάζουν ως βασικό γρανάζι του παραδικαστικού / παρακρατικού κυκλώματος».

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, κατήγγειλαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εξοφλεί γραμμάτια και μετατρέπεται έτσι σε «πλασιέ» συμφερόντων εταιριών, σε συνεργασία με «σεσημασμένα δημοσιογραφικά “πιστόλια”».

Στην αντεπίθεση πέρασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «σπουδή στην υιοθέτηση αιτιάσεων για ένα ανύπαρκτο ζήτημα», σημειώνοντας πως «δεν είναι, δεν μπορεί να είναι αθώα». Το υπουργείο, μάλιστα, υποστηρίζει ότι διαγωνισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκε επειδή δεν είχε περιληφθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενώ επιμένει ότι το κόστος του νέου διαγωνισμού δεν αυξάνει, είτε με ασπρόμαυρη φωτογραφία είτε με έγχρωμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα