Σκόπια: Κουρελόχαρτο η συμφωνία!

Σκόπια: Κουρελόχαρτο η συμφωνία!10.02.2020Άρθρα

Υπουργός, αδιαφορώντας για τις υπογραφές Τσίπρα - Ζάεφ, ανάρτησε πινακίδα με το προηγούμενο όνομα του κρατιδίου!

Tο δούλεμα πάει… σύννεφο από τους Σκοπιανούς, που σε καμιά περίπτωση δεν εφαρμόζουν τα βασικά από την -έτσι κι αλλιώς κατάπτυστη- Συμφωνία των Πρεσπών, αφού προχθές η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ρασέλα Μιζράχι αποφάσισε να επαναφέρει

στο υπουργείο αυτό πινακίδα με το προηγούμενο όνομα της χώρας, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Η Μιζράχι προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο υπ. Εργασίας της χώρας εμφανίστηκε μπροστά από την εν λόγω πινακίδα που η ίδια έβαλε στο υπουργείο της, με μεγάλη προκλητικότητα!

Αγνόησε το γεγονός ότι από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών σε όλα τα υπουργεία τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», και… έκανε το δικό της, όπως, φυσικά, γίνεται και σε άλλες υπηρεσίες της κυβέρνησης των Σκοπιανών. Το κυβερνών κόμμα Σοσιαλδημοκρατική Ενωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ επέκρινε έντονα την ενέργεια αυτή της υπουργού Εργασίας.

Παραβίαση

«Πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος και για μία ενέργεια η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου συνιστά απειλή για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή ενσωμάτωσή της. Χωρίς τη συμφωνία (των Πρεσπών) δεν μπορεί να υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του SDSM, το οποίο κατηγόρησε ακόμη την ηγεσία του VMRO-DPMNE ως υπεύθυνη για το θέμα.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, το κόμμα του οποίου είχε αντιταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην αλλαγή του ονόματος της χώρας, κληθείς να σχολιάσει την ενέργεια της υπουργού του κόμματός του, αρνήθηκε να λάβει θέση.

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων της Βόρειας Μακεδονίας» δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, ζητώντας μάλιστα την αποπομπή της υπουργού Εργασίας, για την πράξη της οποίας, όπως ανέφερε, έγινε διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ελλάδας στα Σκόπια.

Η ουσία είναι όμως ότι στα Σκόπια επαναφέρουν σιγά σιγά όλες τις παλιές πινακίδες, ξηλώνουν κατά καιρούς ό,τι έχει να κάνει με τη «Βόρεια Μακεδονία» και πετάνε το «Βόρεια», βγάζουν και ξαναβάζουν με… κόλλα μια μικρή πινακίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάτω από το άγαλμά του, που αναφέρει ότι είναι στρατηλάτης της αρχαίας Ελλάδας και, γενικά, παίζουν το δικό τους «παιχνίδι», γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη συμφωνία που υπέγραψαν οι Ζάεφ - Τσίπρας.

Το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει και στο εμπόριο, αφού σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες παίρνουν μέρος οι Σκοπιανοί διαφημίζουν τα προϊόντα της «Μακεδονίας», προσκαλώντας τους επισκέπτες των εκθέσεων να δοκιμάσουν τα «γνήσια μακεδονικά προϊόντα»! Για ποια συμφωνία μιλάμε;

Keywords
Τυχαία Θέματα