Διεθνής διασυρμός από Τσίπρα - Γεννηματά

Διεθνής διασυρμός από Τσίπρα - Γεννηματά22.03.2019Παρασκήνιο

Πρωτοφανές ξεκατίνιασμα στις Βρυξέλλες ενώπιον των ευρωσοσιαλδημοκρατών

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά... ξεκατινιάστηκαν άγρια στις Βρυξέλλες, με βαριές κατηγορίες

και κουβέντες να εκτοξεύονται ενώπιον των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών, διασύροντας έτσι τη χώρα σε ξένο έδαφος. Οι δυο τους, αν και όφειλαν να αφήσουν τις διαφορές τους κατά μέρος, καθώς βρίσκονταν εκτός συνόρων, δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα στην πρεμούρα τους να λάβουν το χρίσμα από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Η πρωτοφανής κόντρα ξέσπασε στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με τους άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς να παρακολουθούν άφωνοι τη σκληρή σύγκρουση για το ποιος τελικά -ο πρωθυπουργός ή η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ.- είναι ο πιο γνήσιος εκφραστής της εγχώριας Κεντροαριστεράς. Τραγελαφικά πράγματα, δηλαδή, αν και το πολεμικό κλίμα είχε διαφανεί νωρίς, από την οικογενειακή φωτογραφία, όταν ο κύριος Τσίπρας έπιασε θέση στα δεξιά και η κυρία Γεννηματά αριστερά, σαν ορκισμένοι εχθροί...

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να μην αφήσει αναπάντητες τις αιχμές που άφησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός σε βάρος της, όταν στην παρέμβασή του άσκησε κριτική στην αρνητική στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στη σταθερή άρνηση της Χαριλάου Τρικούπη να συναινέσει στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Γεννηματά... απασφάλισε και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με βαριές κουβέντες, αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισε εμμέσως τον πρωθυπουργό «λύκο», λόγω της μακράς συμπόρευσης με τον Πάνο Καμμένο, με πολλές αναφορές στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

«Δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες και δίνει στην Ακροδεξιά τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που πραγματικά έχει. Μην ξεχνάμε: ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς. Γι’ αυτό όσα λέμε στο εξωτερικό είναι καλό να τα τηρούμε και στο εσωτερικό των χωρών μας» είπε η κυρία Γεννηματά. Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, είχε φροντίσει να «δώσει» τη Φώφη Γεννηματά στους Ευρωπαίους «συντρόφους» της, λέγοντας ότι η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Ελλάδα αρνείται τη συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων, την οποία χρειάζεται συνολικά η Ευρώπη για να υπερασπιστεί τις ιδρυτικές αξίες της απέναντι στον «αντιευρωπαϊκό ακροδεξιό λαϊκισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα