Διάγγελμα Τραμπ για το τείχος με πολλές αντιδράσεις!

Διάγγελμα Τραμπ για το τείχος με πολλές αντιδράσεις!09.01.2019Ειδήσεις

Σάλος ξέσπασε χθες στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ ότι θα απηύθυνε διάγγελμα στον αμερικανικό λαό, με αφορμή την «ανθρωπιστική κρίση εθνικής ασφάλειας στα νότια σύνορά μας», σύμφωνα με την προεδρική ανάρτηση στο twitter

Το διάγγελμά του, που αναμενόταν να γίνει σήμερα τα ξημερώματα από το οβάλ γραφείο, είναι το πρώτο που απευθύνει ο πρόεδρος Τραμπ σε ώρα υψηλής τηλεθέασης (prime time). Η αντίδραση των Δημοκρατικών ήταν άμεση.

Τόσο

η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι όσο και ο επικεφαλής της μειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ζήτησαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα που θα μετέδιδαν το προεδρικό διάγγελμα αντίστοιχο τηλεοπτικό χρόνο για να παρουσιάσουν τις θέσεις του κόμματός τους για το φλέγον ζήτημα της χρηματοδότησης της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ απαιτεί να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό η χρηματοδότηση -ύψους 5 δισ. δολαρίων- για την ανέγερση του τείχους, γεγονός που οδήγησε στη μερική αναστολή λειτουργίας πολλών κρατικών υπηρεσιών, η οποία συνεχίζεται επί 18 ημέρες.

Πάντως, το αίτημα των Δημοκρατικών φαίνεται ότι έγινε δεκτό από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία συμφώνησαν να τους δώσουν ανάλογο τηλεοπτικό χρόνο προκειμένου να απαντήσουν στον πρόεδρο Τραμπ και να ενημερώσουν τον αμερικανικό λαό για τις θέσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα