Μπλακάουτ στη ΔΕΗ, έκλεισε η Εθνική, παρέλυσαν οι συγκοινωνίες

Μπλακάουτ στη ΔΕΗ, έκλεισε η Εθνική, παρέλυσαν οι συγκοινωνίες 09.01.2019Ρεπορτάζ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλοί δήμοι στη βόρεια Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες της Αθήνας, διακοπές στην κυκλοφορία των

οχημάτων στο επαρχιακό και το εθνικό οδικό δίκτυο (ακόμη και στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας) και βλάβες στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών προκάλεσε χθες ο «Τηλέμαχος».

Ειδικότερα, χθες το πρωί τα δρομολόγια του ηλεκτρικού εκτελούνταν μόνο στο τμήμα Πειραιάς - Ειρήνη, ενώ ο προαστιακός τερμάτιζε στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση.

Μετ' εμποδίων κινήθηκαν τα λεωφορεία, ειδικά στα βόρεια προάστια, καθώς υπήρξαν αρκετές μεταβολές και τροποποιήσεις δρομολογίων, ενώ με μικρές καθυστερήσεις εξυπηρετήθηκαν οι επιβάτες του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Παράλληλα, το χιόνι που άρχισε να πέφτει από το απόγευμα της Δευτέρας στη Μαλακάσα και στις Αφίδνες είχε ως αποτέλεσμα η Αστυνομία να κλείσει χθες τα ξημερώματα και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Στην Αττική η κυκλοφορία είχε διακοπεί επίσης για ώρες σε αρκετά σημεία, όπως η έξοδος της Κατεχάκη προς Καισαριανή, η Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Καισαιριανής, τμήματα της περιφερειακής οδού Πεντέλης - Ν. Μάκρης, των λεωφόρων Πάρνηθας, Διονύσου και Χασιάς.

Ανάλογες διακοπές έγιναν και στο οδικό δίκτυο της υπόλοιπης Ελλάδας, ενώ σε μεγάλο μέρος η κυκλοφορία γινόταν αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Επίσης, από χθες και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί έχει διακοπεί η επιβίβαση στο τελεφερίκ και η πρόσβαση επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Η κακοκαιρία βύθισε στο «σκοτάδι» αρκετές περιοχές. Χθες το πρωί διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Αγιο Στέφανο, Δροσιά, Εκάλη, Ανοιξη, Καπανδρίτι, Κάλαμο και Ωρωπό, ενώ το δίκτυο της ΔΕΗ «έπεσε» στη Σκόπελο και σε αρκετές περιοχές της Κρήτης, κοντά στο Ηράκλειο. Στην Εύβοια χωρίς ρεύμα έμεινε ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, ενώ ο «Τηλέμαχος» άφησε πίσω του δεκάδες αποκλεισμένα χωριά, όπου το χιόνι ξεπέρασε σε κάποια από αυτά το ένα μέτρο.

Τέλος, το απόγευμα της Δευτέρας αρκετά άτομα εγκλωβίστηκαν από την κακοκαιρία στα ορεινά της Χίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης τον Δήμο Κιλκίς και τον Δήμο Παιονίας της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το παγωμένο χιόνι. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρη την κεντρική Μακεδονία οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν υπό το μηδέν.

Εκτός από τον νομό Κιλκίς, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές του Δήμου Σιντικής, της περιφερειακής ενότητας Σερρών, και συγκεκριμένα οι τοπικές κοινότητες Ανω Ποροΐων, Κάτω Ποροΐων, Μακρινίτσας, Νεοχωρίου, Πλατανακίων, Καστανούσσης και Ανατολής της δημοτικής ενότητας Κερκίνης, οι τοπικές κοινότητες Ακριτοχωρίου και Μανδρακίου της δημοτικής ενότητας Πετριτσίου και οι δημοτικές ενότητες Αγκίστρου, Αχλαδοχωρίου και Προμαχώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα